Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Wouter Berends zet de puntjes op de i bij het accountancy team

12 sep 2023 | Over NeD Tax, Werken bij

Wouter Berends is geboren en getogen in Oss in Noord-Brabant. Dat ligt tussen Nijmegen en Den Bosch. Na zijn middelbare school ging hij naar Den Bosch voor de opleiding tot assistent accountant omdat deze specifieke opleiding hem aansprak. Hij wilde gelijk de diepte in van de accountancy. Op zoek naar een eindstage kwam hij in 2014 uit bij NeD Tax in Nijmegen.

Van Accountancy in Den Bosch naar NeD Tax in Nijmegen

NeD Tax sprak hem gelijk erg aan, het was toen al een organisatie met diverse vraagstukken, uitdagende klanten en veel mogelijkheden voor collega’s om verder te ontwikkelen. Daarom ging hij naar Nijmegen toe. Al tijdens zijn stage kreeg hij een contract aangeboden voor een vaste baan. Eerst maakte hij zijn studie af, direct daarna startte hij na de zomer van 2015 echt bij NeD Tax als medewerker.

Betrouwbare kracht binnen het accountancy team

Inmiddels werkt hij al ruim 8 jaar bij NeD Tax als vast onderdeel van het accountancy team. ‘Dat betekent dat we veel administratieve controle verzorgen voor klanten, we doen aangiftes omzetbelasting bijvoorbeeld. Dat doen we ook voor internationale klanten. We bereiden de jaarrekening voor en verzorgen de administratie van a tot z als de klant dat wil. Dit werk speelt ook het hele jaar door, en het leuke is dat het door de verschillende klanten en markten die NeD Tax begeleidt, elke keer toch anders is’, vertelt Wouter.

In het accountancy team is veel onderling overleg over klanten: Patrick, Wido, Annette, Mara en Marina zijn de directe collega’s van Wouter. Wouter bereidt veel zaken voor waarmee Wido dan weer verder kan voor een klant. Het werk is heel divers en afwisselend omdat je met veel klanten tegelijk bezig bent die vaak werkzaam zijn in meerdere landen zoals Nederland-Duitsland. Wouter houdt van orde en structuur, om alles perfect sluitend te maken voor een klant. ‘Het is altijd een mooie puzzel die moet worden afgemaakt als er stukken ontbreken of niet helemaal duidelijk zijn. Het geeft voldoening om dat toch in orde te kunnen maken. Toch werken we altijd samen bij de administratieve werkzaamheden voor klanten zodat we als collega’s onderling elkaar kunnen versterken. Twee paar ogen zien meer dan één bij controles.’

Leiding geven in het weekeinde

Wouter is ook al bijna tien jaar lang in de weekeinden leiding bij de scouting, dat is bijna net zo lang als hij bij NeD Tax werkt. Een mooie balans tussen werk en privé vindt hij, hoewel de uitdagingen bij de scouting hem ook passen binnen NeD Tax: steeds weer nieuwe vraagstukken oplossen en samen met collega’s aan de slag gaan.

Ook op zoek naar een baan binnen de fiscale, juridische, financiële of corporate finance dienstverlening? Misschien zijn wij wel een match! Lees hier meer over werken bij NeD Tax.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxWouter Berends zet de puntjes op de i bij het accountancy team