Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Wilt u een deel van uw bedrijf verkopen?

19 sep 2023 | Corporate finance

Wij zijn op zoek naar een ondernemer in Nederland die een deel van zijn bedrijf zou willen verkopen. Zou u nog verder willen uitbouwen met uw onderneming buiten Nederland en bent u bij voorkeur actief in de energie- of telecomsector? Wij hebben een MBI-kandidaat die een deel van de aandelen wil overnemen en uw onderneming internationaal verder wil uitbouwen. Hieronder treft u het profiel van deze kandidaat.

Type onderneming gezocht

De kopende partij zoekt een gedeeltelijke overname, waarbij een gedeeltelijk belang in het bedrijf (minderheid of meerderheid) wordt overgedragen.  De kopende partij zoekt een gevestigd bedrijf met een solide marktaandeel. U heeft als ondernemer een middelgroot productie- of technisch bedrijf (5-10 mln. omzet) dat bij voorkeur actief is in de energie- of telecomsector. En u zoekt een kandidaat om als mede-eigenaar en actief MT-lid de onderneming op de internationale markt verder uit te breiden. Het gaat nadrukkelijk niet om een volledige, maar een partiële overname (25-45%).

Profiel MBI-kandidaat

Deze kandidaat is een ambitieuze ondernemer die buiten Nederland (met name in Duitsland en Oostenrijk) met grotere financiële transacties zijn sporen heeft verdiend, maar nu op zoek is naar een managementfunctie, waar hij zich ook met de dagelijkse leiding en strategie van een onderneming kan bezighouden. Zijn doel is om zijn internationale kennis van markten en structuren in te zetten om de onderneming verder uit te bouwen. Deze MBI-kandidaat beschikt over eigen middelen om een partiële aandelenoverdracht te financieren.

Achtergrond Management Buy-in

De kandidaat heeft reeds diverse rollen bekleed bij grotere internationale transacties, maar wil nu meer operationeel in de leiding van een bedrijf actief en zijn middelen, kennis en ervaring inzetten om de onderneming verder te laten groeien. De kopende partij zoekt een strategische partner/ ondernemer. De kopende partij wil graag zijn ervaring inzetten om de onderneming naar het volgende level te tillen en de continuïteit te waarborgen. Vereiste is dat de eigenaar van de verkopende partij bereid willend is om zowel gedurende als na afloop van de transferperiode actief te blijven.

Werkervaring

  • Beursgenoteerde multinational : Projectmanager
  • Klein bedrijf : Directie
  • Functionele expertises : Marketing, Financiering (balanskennis, optima in EV/ VV, het aantrekken van kapitaal)

Heeft u interesse om uw onderneming verder uit te breiden en een deel van de aandelen te verkopen? Neemt u dan contact op met onze Corporate Finance-directeur Peter Hendriks: p.j.hendriks@nedtax.nl.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Corporate financeWilt u een deel van uw bedrijf verkopen?