Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Wellensteyn: grensoverschrijdende exploitatie in mode of retail?

Het Duitse merk Wellensteyn is voornamelijk bekend om zijn degelijke jassen. De producten van Wellensteyn worden online en via winkels verkocht. Van origine werd Wellensteyn gemaakt voor havenwerkers en professionele duikers in Hamburg. De jassen zijn daarom erg robuust en wind- en waterdicht. Tegenwoordig is het een populair luxe merk dat over de hele wereld wordt verkocht. Wellensteyn richt zich voornamelijk op het midden- tot hogere segment. Binnen dat segment wordt kleding in de hele breedte aangeboden voor zowel jong en oud, als man en vrouw.

Eerste winkel in Nederland openen

De exploitatie van de winkels wordt door een exclusieve store partner van Wellensteyn uitgevoerd, Harbour Couture. Harbour Couture wilde hun eerste winkel voor Wellensteyn in Nederland openen in Den Haag. Den Haag is een prachtige provinciehoofdstad en door de kust en het vele groen komen er veel natuurliefhebbers op af. Bij deze groep consumenten is Wellensteyn erg geliefd. Bovendien komen er veel mensen winkelen in Den Haag. Het uiteindelijke doel is om de hele Nederlandse markt toe te voegen aan de afzetmarkt van Wellensteyn.

Een partner nodig

Na de oprichting bleven er veel vragen onbeantwoord voor Harbour Couture. Ze waren op zoek naar een adviseur en partner die hen kon helpen bij de marktentree op de Nederlandse markt. Om antwoord te krijgen op deze vragen kwamen ze uit bij NeD Tax. Wij hebben immers ervaring in het grensoverschrijdend ondernemen en verstand van zowel het Nederlandse als het Duitse recht. Daarom kunnen wij de klant helpen om de buitenlandse expansie in goede banen te leiden. NeD Tax adviseert in juridische, fiscale en financiële vraagstukken.

Marktentreestrategie

NeD Tax heeft de klant geholpen door de volledige marktentree te begeleiden en te ondersteunen bij het inrichten van een internationale bedrijfsstructuur. Dat deden we door het mee opzetten van de winkel, het managen van personeel en het opzetten van de juiste ondernemingsstructuur. Ook hielpen we bij het inrichten van een internationale bedrijfsstructuur door de ondernemingsstructuur aan te passen op basis van de overige ondernemingsdoelen. Bovendien begeleidden we ook bij de andere investeringen in Nederland en Duitsland voor Wellensteyn. Zo helpen we samen als partners om Wellensteyn te laten groeien en haar bedrijfsdoelen te bereiken.

NeD Tax ondersteunt ondernemers en degenen die hen professioneel ondersteunen. Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesWellensteyn: grensoverschrijdende exploitatie in mode of retail?