Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Volledig digitale ‘Hausmeisterservice’ komt naar Nederland

30 sep 2020 | Artikelen

De Michelsen Gruppe die in Duitsland actief is in de regio’s rond Hamburg, Hannover, Mainz en Düsseldorf gaat nu ook de Nederlandse markt betreden. NeD Tax begeleidde deze komst naar Nederland. De onderneming uit Schwarzenbek, die in Duitsland al vele decennia actief is, wil de sprong over de grens naar Nederland maken, omdat haar dienstverlening in Nederland gezien de breedte en de opzet tamelijk uniek is.

Uniek digitaal serviceconcept

Of het nu gaat om eenvoudige “huismeesterservice” of het complete technische beheer, het onderhoud of het facilitymanagement, Michelsen voert het uit voor bedrijven, overheden en particuliere eigenaren. Wat uniek is aan de dienstverlening is dat het hele traject van melden van defecten en storingen geheel gedigitaliseerd is, waardoor de afwikkeling zonder tussenkomst van personen en dus zonder tijdverlies en kosten wordt afgewikkeld. De gebruikers van een gebouw, dit kunnen particuliere bewoners, maar ook medewerkers van een organisatie zijn, worden lid van een digitale community via een app. Als lid kunnen zij melding maken van bijvoorbeeld een lekkende kraan, kapotte verlichting of een haperend slot. Het systeem geeft de melding door aan de dichtstbijzijnde monteur die beschikbaar is en die daarna direct op pad gaat om het defect te herstellen.

Snel en betaalbaar

Door de volledig digitale afwikkeling van melding tot factuur is de dienstverlening snel en bovendien kostenefficiënt. De opdrachtgever bepaalt vooraf in een raamovereenkomst wat wel en wat niet onder de service valt. Ook kunnen onderhoudswerkzaamheden deel van het contract uitmaken, zoals schoonmaakwerkzaamheden, preventief onderhoud en technisch beheer.

Volledig ontzorgd door integrale dienstverlening

Ieder gebouw heeft zorg en onderhoud nodig. Appartementencomplexen met gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes, kantoren met parkeerplaatsen en groenvoorzieningen, technische installaties in gebouwen. De Michelsen Gruppe heeft vaklui op diverse terreinen in dienst, zoals installateurs, elektriciens, slotenmakers en metselaars. Maar ook de groenvoorziening of de sneeuwdienst in de winter behoort tot het brede scala aan dienstverlening om het beheer en onderhoud volledig te kunnen uitbesteden. Wilt u meer weten over deze dienstverlening, neemt u dan contact op met de Michelsen Gruppe.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

ArtikelenVolledig digitale ‘Hausmeisterservice’ komt naar Nederland