Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Bedrijfsvestiging in Duitsland

18 jan 2009 | Grensoverschrijdend ondernemen

NeD Tax | bedrijfsvestiging Duitsland

Nederlandse ondernemingen maken geregeld de stap naar Duitsland en vestigen dan een verkoopkantoor, dochtervennootschap, nevenvestiging, etc. in Duitsland. Om succesvol zaken te kunnen doen, heeft de Duitse vestiging een “Duits gezicht” nodig. Denk hierbij aan een vestigingsadres en kantoorpand, waar u post, telefoontjes en klanten kunt ontvangen.

U kunt een fysieke bedrijfsruimte huren. Maar niet voor iedereen is dit nodig. Indien u bijvoorbeeld vertegenwoordigers in Duitsland in dienst heeft, die steeds op weg zijn, zou u kunnen volstaan met een virtual office. U bent dan op de Duitse markt aanwezig, maar heeft geen kosten aan overbodige bedrijfsruimte. Uw vestiging kan zich dan met relatief weinig kosten op een geloofwaardige manier als een Duits bedrijf presenteren, zowel in Duitsland als internationaal.

Voor kleinere bedrijfsruimten net over de grens of virtual offices in alle grote steden, kunt u ons bellen. De dienstverlening omvat standaard:

  • gebruik van een postadres
  • doorsturen van poststukken
  • een vestigingsadres in Duitsland voor inschrijving in het handelsregister en melding bij de belastingdienst

Elke aanwezigheid op de Duitse markt heeft specifieke fiscale gevolgen. De mogelijkheden voor uw Nederlands bedrijf en Duitse vestiging bespreken wij graag met u.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Grensoverschrijdend ondernemenBedrijfsvestiging in Duitsland