Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Van theorie naar praktijk, collega Niels de Meijer van NeD Tax legt uit

24 sep 2020 | Over NeD Tax, Werken bij

In februari 2020 begon Niels de Meijer NeD Tax als stagiair. Daarna ging hij als student-medewerker aan de slag. Inmiddels is hij afgestudeerd en werkt als Legal Advisor bij NeD Tax. In dit artikel vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen binnen de praktijk van NeD Tax en leren jullie hem beter kennen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Niels de Meijer, ik ben 27 jaar oud en geboren en getogen in Eindhoven. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek, als drummer speel ik in een aantal verschillende bands. Ik studeerde HBO-rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Na eerst Economics and Business Economics te hebben gedaan in Utrecht, kwam ik erachter dat rechten toch meer bij mij paste. Het mooiste aan rechten vind ik dat wanneer je echt de diepte in duikt, er altijd wel een oplossing te vinden is voor het probleem waar je tegenaan loopt. Na dit via boeken te hebben geleerd was het tijd om dit in de praktijk te brengen, door middel van een studentstage bij NeD Tax. Na deze studie startte ik een master Ondernemingsrecht in Tilburg die inmiddels ook is afgerond. Ik ben bij NeD Tax gebleven en werk als Legal Advisor zelfstandig en in teamverband voor internationale projecten.

Waarom NeD Tax?

Duitsland is natuurlijk de grootste handelspartner van Nederland, en toevallig nog geen 10 kilometer van Nijmegen vandaan. Het leek mij dan ook leerzaam om bij een tweetalig kantoor stage te gaan lopen. Het enige probleem bij deze ambitie, was het (grotendeels) ontbreken van mijn Duitse taalvaardigheid. Bijna tien jaar geleden heb ik voor het laatst Duitse les gehad, toen ik nog op het VWO zat. Bij de sollicitatie werd al snel duidelijk dat dit geen probleem hoefde te vormen, er wordt namelijk elke maandag Duitse les gegeven voor de medewerkers door collega Annemarie Stok!

Ervaringen binnen het kantoor

De eerste weken binnen het kantoor werd me al snel duidelijk wat er wordt verwacht, en dat het tempo binnen het kantoor hoog ligt. Ik voelde me meteen thuis in deze omgeving. De lijntjes binnen het kantoor zijn kort, je kan iedereen aanspreken wanneer je vast zit met je opdracht. Ik werd in het begin vaak in het diepe gegooid, iets wat ik erg leuk vind. Zo veel mogelijk zelf uitzoeken en zorgen dat je een antwoord klaar hebt wanneer het nodig is. Het adviseurschap in de praktijk verschilt veel met wat ik in de theorie heb geleerd. Het anticiperen op vragen van cliënten was iets waar ik nog nooit mee in aanraking was gekomen. Ook het grensoverschrijdende aspect zorgt elke keer voor mooie vraagstukken. Hierdoor kom ik in aanraking met veel verschillende mensen en veel verschillende bedrijfsculturen.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxVan theorie naar praktijk, collega Niels de Meijer van NeD Tax legt uit