Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Subsidie Duitsland: Kennisvouchers

20 okt 2016 | Artikelen

Subsidie Duitsland: met Kennisvouchers SIB (Starters International Business) biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een tegemoetkoming voor de inhuur van een internationale jurist, belastingadviseur of fiscalist bij zakendoen in Duitsland. De Nederlandse overheid wil hiermee Nederlandse ondernemers stimuleren op het gebied van internationaal ondernemen.

Subsidie Duitsland: Kennisvouchers – Wat houdt Starters International Business in?

De Kennisvouchers Starters International Business vormen een tegemoetkoming op uw advieskosten die gepaard gaan met het zakendoen in Duitsland. Stel, u heeft een prachtig product dat u kunt verkopen op de Duitse markt. Of u heeft het voornemen om een Duits kantoor of een Duitse dochtermaatschappij op te richten. In deze situaties komt u gegarandeerd in aanraking met Duitse belastingen en heeft u ondersteuning nodig van een Nederland-Duitsland specialist, zoals NeD Tax.

Met de Kennisvouchers SIB van de Nederlandse overheid krijgt u een tegemoetkoming van 50% op uw fiscale en juridische advieskosten tot €5.000 exclusief btw. De tegemoetkoming van de Nederlandse overheid bedraagt dus maximaal €2.500!

Subsidie Duitsland: Kennisvouchers – Welke dienstverlening wordt gesubsidieerd?

U kunt de Kennisvouchers SIB gebruiken voor de inhuur van knowhow van een jurist, fiscalist of belastingadviseur bij het zakendoen in Duitsland.

NeD Tax biedt u als Nederland-Duitsland specialist (belastingadviseur Duitsland) graag de volgende diensten aan:

  • belastingadvies Duitsland: advies over het Duitse belastingen, het Belastingverdrag Nederland-Duitsland etc.;
  • advies en ondersteuning bij bedrijfsoprichting in Duitsland (GmbH Duitsland) of uitbreiding naar Duitsland door middel van een Duits kantoor, Duits filiaal, commissionair, agent of vaste vertegenwoordiger;
  • export Duitsland: advies en ondersteuning bij de verkoop van goederen en diensten in Duitsland;
  • het opstellen en/of beoordelen van Duitse contracten;
  • overige fiscale of juridische dienstverlening.

Subsidie Duitsland: Kennisvouchers – Welke voorwaarden worden er gesteld?

Kennisvouchers SIB worden onder de volgende voorwaarden afgegeven:

  • u heeft een MKB-bedrijf;
  • uw bedrijf is gevestigd in Nederland;
  • u gebruikt de voucher voor de inhuur van een jurist of belastingadviseur.

Er gelden bepaalde criteria voor het zijn van een MKB-bedrijf ten aanzien van deze regeling. RVO zal bij uw aanvraag toetsen of uw onderneming voldoet aan deze criteria.

Subsidie Duitsland: Kennisvouchers – Hoe vraag ik Starters International Business aan?

Kennisvouchers Starters International Business worden aangevraagd door de daarvoor bestemde aanvraagprocedure te doorlopen. Daarna heeft de overheid maximaal 13 weken de tijd om over de aanvraag te beslissen. Bij goedkeuring van uw aanvraagt krijgt u een tegemoetkoming van 50% van uw advieskosten tot €5.000 exclusief btw!

Voor meer informatie over de aanvraag van Kennisvouchers SIB kunt ook kijken op de website van RVO.

Heeft u vragen? Wij kunnen u behulpzaam zijn, indien u uw ondernemingsactiviteiten wilt uitbreiden naar Duitsland of als u als intermediair uw klanten hierbij ondersteunt. Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

ArtikelenSubsidie Duitsland: Kennisvouchers