Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Overname zorgt voor kansen bij Signature Foods

Signature Foods is een fabrikant van verse salades, hapjes en tapas die in Nederland en België zeer bekend is. Het bedrijf is eigenaar van verschillende consumentenmerken zoals Johma, Heks’nkaas en Délio en bedient ook diverse klanten met private label producten. De onderneming heeft productielocaties in o.a. Nederland en België. Signature Foods realiseerde groei door verschillendes overname van bestaande merken en introducties van nieuwe merken sinds 2006.

Signature Foods wilde naast België en Nederland ook in Duitsland voet aan de grond krijgen. Een overname van een Duits merk dat goed in het merkenportfolio past was een logische stap. Bij de zoektocht naar een passend Duits bedrijf kwam men terecht bij Homann Feinkost GmbH, een van de sterkste food merken van Duitsland.

Overname consumentenmerk in Duitsland

Homann is dus een perfecte aanvulling op het productportfolio van Signature Foods. Homann is bekend van de echte Duitse Kartoffelsalat, Nudelsalat, Fleischsalat, etc. De Homann-producten zijn qua smaak echt anders die van Signature Foods. Bovendien zijn er binnen Duitsland ook smaakverschillen per regio waarmee rekening wordt gehouden.

De Duitse consument houdt van traditie maar staat tegelijkertijd open voor nieuwe smaken. Zo wil Signature Foods het eigen merk Heks’nkaas naar Duitsland brengen. Strategisch creëert de overname dus ook nieuwe kansen. Zoals gezegd is Duitsland groot. Dat weet men bij Signature Foods, waardoor Duitsland niet als één markt wordt gezien: de marktbenadering is aldus dat Heks’nkaas per deelstaat wordt uitgerold.

Opstarten activiteiten in Duitsland met NeD Tax

De klant had weinig ervaring met ondernemen in Duitsland en zocht daarom gericht een partner met specifieke fiscale en juridische knowhow en vooral veel ervaring: de Duitse zakelijke cultuur is immers anders, net als dat de smaak van de Duitse consument verschilt van die van de Nederlandse. Zelfs binnen Duitsland verschilt de smaak per regio! Maar over dit laatste onderwerp gaf NeD Tax geen advies :-).

Wel over het opstarten van de activiteiten in Duitsland. Bij de periodieke sessies kwamen verschillende fiscale, juridische en compliance aandachtspunten naar voren. Voorbeelden zijn de oprichting van de Duitse GmbH, het btw-technisch correct laten verlopen van internationale goederenstromen, aandachtspunten van het Duitse arbeidsrecht en het grensoverschrijdend aanstellen van personeel.

De meerwaarde van NeD Tax

Inmiddels heeft Signature Foods door de overname van het merk Homann Duitsland aan zijn afzetmarkt kunnen toevoegen. NeD Tax heeft haar langjarige ervaring ingebracht en ondersteund bij het inrichten van de Duitse ondernemingsstructuur. Daarnaast hebben we dankzij ons brede netwerk Signature Foods in contact gebracht met de juiste samenwerkingspartners in Duitsland. Daardoor blijft de regie in Nederland en is er een goed ondersteunend team van Duitse professionals, zodat tax, legal en compliance in Duitsland geregeld zijn. NeD Tax voegt waarde toe door structuur te geven aan de Duits-Nederlandse activiteiten.

Wilt u dat uw onderneming de stap naar Duitsland maakt? Neem dan contact met ons op als u hierbij onze ondersteuning wenst.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesOvername zorgt voor kansen bij Signature Foods