Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Smart Data People in het HAUS of DATA

29 mei 2020 | Artikelen

Mensen gedreven door data

In de huidige markt willen steeds meer organisaties de beweging maken naar een datagedreven omgeving. In plaats van onderbuikgevoel is er een steeds sterkere behoefte om keuzes te maken die gebaseerd zijn op feiten en cijfers. Business Intelligence omvat dit gehele proces van het verzamelen en structureren van data tot het visualiseren in een rapportage of dashboard. Daarnaast is er een behoefte om te groeien met eigen personeel (i.p.v. zzp’ers of consultancy) en zodoende de belangrijke data-kennis op te bouwen en binnenshuis te houden. Dit is exact waar het deta-vast concept van Smart Data People zich op richt.

Sinds 2017 helpt Smart Data People organisaties datagedreven te worden door de inzet van Business Intelligence. Zij zijn geen consultancy organisatie, maar bieden kwalitatieve en intensieve Data Analytics Traineeships aan waarbij recent WO-afgestudeerden met een bèta of bedrijfskundige studieachtergrond volledig opgeleid en gecertificeerd worden in zowel de front- als de backend van het vakgebied Business Intelligence (BI). Hierna gaan ze instromen bij een organisatie in de regio van hun woonplaats die past bij hun interesses en ambities.

Door het vernieuwende, gespecialiseerde en no-nonsense concept werkt Smart Data People inmiddels samen met organisaties in diverse branches door heel Nederland. Smart Data People opereert vanuit de vestigingen in Nijmegen en Eindhoven.

Kijk hier voor een volledig overzicht van de opdrachtgevers van Smart Data People.

Participeren binnen HAUS of DATA

Inmiddels is HAUS of DATA een feit. Een innovatief kenniscentrum waarbij ondernemers en opleidingen op het gebied van Business Intelligence (BI), ICT in combinatie met fiscaal-juridische én financiële dienstverlening samenkomen. Smart Data People is gevestigd in dit pand en onderdeel van het kenniscentrum.

Door samen te werken op bovenstaande gebieden wordt een mooi groeipotentieel binnen de High Tech gerealiseerd. Veel organisaties willen datagedreven werken en verlangen naar inzicht. Vooral in onzekere tijden zoals deze.

Heeft uw organisatie al voldoende data kennis in huis om de stap richting een data-driven organisatie te zetten?

Praktisch voorbeeld: BCA Autoveiling

BCA Autoveiling is één van de partners van Smart Data People. BCA Autoveiling is een groeiend bedrijf binnen de Automotive dat zich bezighoudt met de in- en verkoop van tweedehands auto’s, autoveilingen en consultancy.

Data-driven werken

Doordat er veel data in de systemen zit, kan BCA Autoveiling inzichten creëren in de resultaten van het harde werken. Dit om uiteindelijk de juiste stappen te zetten én te groeien als organisatie. Toch belemmert deze groei doordat je als organisatie steeds meer wilt analyseren, maar de afdeling het werk niet meer aankan. Om die reden heeft BCA Autoveiling ervoor gekozen om Rik van Venrooij (Trainee Smart Data People) aan te nemen.

Rik van Venrooij: “We hebben in het traineeship eigenlijk alles behandeld om in dit vakgebied aan de slag te kunnen.”.

Sheila van Dorp (BCA Autoveiling): “Hij sprong er echt heel erg uit. Zowel als persoon, maar ook met die vooropleiding van Smart Data People was hij een extra goede kandidaat.”.

Gedurende de tijd dat Rik van Venrooij bij BCA Autoveiling aan de slag is, heeft hij zich o.a. beziggehouden met afdeling specifieke dashboards, het ondersteunen van management i.c.m. data-vraagstukken en het inzichtelijk maken van de KPI’s. Dit alles zodat BCA Autoveiling keuzes kan maken die gebaseerd zijn op cijfers/feiten.

Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk en luister hier de ervaring van BCA Autoveiling met het concept van Smart Data People.

Ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met Smart Data People op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

ArtikelenSmart Data People in het HAUS of DATA