Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Overname Duitse fysiotherapiepraktijk van Nederlandse eigenaar Annalies van Eldijk

De Nederlandse Annalies Van Eldijk runt haar fysiotherapiepraktijk al 40 jaar in Duisburg in Duitsland. Samen met een team van 35 specialisten is deze Duitse praktijk een begrip in de brede regio. Deze mijlpaal was een mooi moment om de praktijk over te dragen aan haar rechterhand Jakob Gathmann. NeD Tax verzorgde de complete overname van haar praktijk.

Praktijk in Duitsland gevestigd

NeD Tax in Kleve verzorgt al jarenlang de administratie voor Annalies, die in Nederland woont. Omdat haar praktijk in Duitsland gevestigd is, is NeD Tax als specialist in zakendoen tussen Nederland en Duitsland ook de perfecte partner voor de begeleiding van deze overdracht.
Annalies wilde vooral een partij die ook voor haar opvolger Jakob Gathmann acceptabel zou zijn, gezien hun jarenlange samenwerking. Bovendien wilde zij een pragmatische aanpak en geen lange omslachtige contracten.

Overnametraject: van waardebepaling tot transactie

Peter Hendriks verzorgde met zijn collega’s van NeD Tax de ondersteuning van het hele overnametraject. Vanaf de waardebepaling, de koopovereenkomst tot en met de afwikkeling van de transactie.

De fysiopraktijk is met Jakob Gathmann aan het roer nu weer helemaal klaar voor de volgende 40 jaar! NeD Tax wenst hem veel succes en Annalies veel geluk met haar welverdiende nieuwe fase in haar leven.

Denkt u ook aan een overname van uw bedrijf? Heeft u al een geschikte opvolger gevonden of zoekt u een opvolger? Neem contact op met een van onze adviseurs om een afspraak te maken.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesOvername Duitse fysiotherapiepraktijk van Nederlandse eigenaar Annalies van Eldijk