Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Ondernemen in het buitenland

11 jul 2008 | Grensoverschrijdend werken

Bij het ondernemen in het buitenland of van plan bent om in een buitenland als Duitsland actief te worden, krijgt u niet alleen met Nederlandse belastingheffing te maken, maar kunt u ook in aanraking komen met belastingheffing in het buitenland.

Ieder land is in beginsel vrij om zelf te bepalen hoe zij haar belastingheffing inricht. Gelukkig is wel sprake van algemene geldende beginselen die wereldwijd binnen een bepaalde bandbreedte worden gevolgd.

Daarnaast hebben landen onderling afspraken gemaakt om dubbele belastingheffing te voorkomen. Deze afspraken zijn neergelegd in belastingverdragen of meer-landen overeenkomsten, zoals bijvoorbeeld de Europese Richtlijnen, die in beginsel voor alle Europese lidstaten verbindend zijn.

NeD Tax adviseert en ondersteunt ondernemers, investeerders en degenen die hen professioneel ondersteunen. Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Grensoverschrijdend werkenOndernemen in het buitenland