Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

NeD Tax en Quantera Global: een ideale samenwerking voor Transfer Pricing

Maurice Horyon van NeD Tax en Mark Zijlstra van Quantera kennen elkaar van de studie. Toen Mark namens Quantera op klantbezoek was in Eindhoven, liep hij Maurice tegen het lijf in het pand van NeD Tax. De ontmoeting begon met sparren over de opdracht waar Quantera toen mee bezig was, maar liep uit op veel meer.

“Het was ontzettend toevallig dat we elkaar in Eindhoven tegenkwamen. Maar het is geen toeval dat we nu intensiever samenwerken”, vertelt Mark. “Daar hebben we samen goed over nagedacht.” Quantera overwoog op dat moment een kantoor te openen in Amsterdam. “Dat is een ideale plek om aanwezig te zijn, zeker voor klanten.” Ook NeD Tax had al langer het idee om een nieuwe vestiging te openen in de hoofdstad. Waarom dan niet samen?

Aanvullend sterk

Hoewel NeD Tax en Quantera allebei klanten voorzien van fiscaal advies, lopen de bedrijven elkaar nooit voor de voeten. Quantera voorziet klanten namelijk van transfer pricingadvies. Transfer pricing kijkt naar bedrijven met vestigingen in meerdere landen. Die vestigingen verkopen goederen of diensten aan elkaar, maar moeten daar wettelijk gezien een eerlijke prijs voor bepalen. Quantera Global helpt bedrijven met advies om deze transacties niet alleen volgens de (inter)nationale fiscale regels, maar ook zo optimaal mogelijk te maken.

NeD Tax is actief op een ander gebied in de fiscale wereld. Bedrijven die zaken doen tussen Nederland en Duitsland kunnen rekenen op breed advies van NeD Tax. Ze geven niet alleen fiscaal en juridisch advies, maar ook begeleiding op strategisch niveau en bij corporate finance transacties.

NeD Tax helpt bedrijven ook op een andere manier: in Duitsland is de manier van zakendoen anders dan in Nederland. NeD Tax helpt haar klanten de culturele verschillen te overbruggen. Hoe doe je op de juiste manier zaken en welke valkuilen kun je ontwijken?

Samen meer doen

NeD Tax en Quantera kunnen klanten samen nog beter helpen. Internationale bedrijven met vestigingen in Nederland en Duitsland? Die helpen beide bedrijven vanuit hun eigen expertise verder. Interessant is ook dat veel klanten van NeD Tax de laatste jaren hard zijn gegroeid. Uiteindelijk loop je dan als bedrijf aan tegen het belang van transfer pricing en NeD Tax kan deze bedrijven nu eenvoudig doorsturen naar een betrouwbare partner.

Het kantoor in Amsterdam zorgt er niet alleen voor dat klanten beter geholpen worden, maar leidt ook tot sterkere samenwerkingen. Werknemers van beide bedrijven worden elke dag een beetje meer collega’s. “Als samenwerkingspartners is het belangrijk om elkaar veel te zien. In Amsterdam zitten we gewoon naast elkaar. Je denkt dan vaker aan elkaar en gaat ook automatisch meer samenwerken”, vertelt Maurice.

NeD Tax en Quantera passen qua klanten goed bij elkaar en de samenwerking tussen beide bedrijven gaat ook goed vanwege een hele andere reden. “Bij beide bedrijven staat een informele bedrijfscultuur voorop. Dat zie je niet vaak in onze branche en dat maakt samenwerken veel makkelijker. We focussen niet zozeer op cijfers, maar op het zo goed mogelijk helpen van onze klanten.”

Kijken naar de toekomst

Na die toevallige ontmoeting tussen Maurice en Mark in Eindhoven volgde er meteen een project waar beide bedrijven hun krachten konden bundelen. “Je zegt dat je met elkaar gaat optrekken, dan is het fijn als je ook meteen kunt beginnen aan zo’n gezamenlijke klus.” Na een eerste succesvolle opdracht, gebeurde het steeds vaker dat NeD Tax Quantera inschakelde, of andersom.

Dat schept ook kansen voor de toekomst. NeD Tax biedt potentiële klanten nu een langetermijn samenwerking met een betrouwbare partner met een aanvullende expertise. Voor Quantera geldt dat omgekeerd ook. Dat maakt een goede indruk en biedt klanten geïntegreerde  oplossingen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesNeD Tax en Quantera Global: een ideale samenwerking voor Transfer Pricing