Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Joyce van Dam, Fiscaal Recht en Economie

30 dec 2020 | Over NeD Tax, Werken bij

Onze collega Joyce van Dam komt uit Boxmeer. Zij werkt sinds augustus 2020 bij NeD Tax als tax-assistent.

Van Fysiotherapie naar Fiscaal Recht en Economie

‘In mijn vrije tijd ben ik normaal gesproken (buiten corona) fanatiek bezig met hockey. Daarnaast staan vrienden en familie bij mij hoog in het vaandel. Ik ben na de middelbare school eerst begonnen aan de studie Fysiotherapie. Deze studie heb ik niet afgemaakt. Uit verschillende studiekeuzetests kwamen fiscaal recht en accountancy vaak als resultaat. Van tevoren had ik nooit aan deze richting gedacht, op de middelbare school heb ik namelijk het pakket Natuur & Gezondheid gehad. Zonder economische achtergrond ben ik toch aan de studie Fiscaal Recht & Economie begonnen. Afgelopen jaar ben ik geslaagd voor deze opleiding.”

Internationaal project HAN en NeD Tax

Tijdens mijn afstuderen werd ik door Marieke Wittenhorst, mijn stagebegeleider vanuit de HAN, gewezen op een vacature bij NeD Tax. De HAN organiseert jaarlijks een internationaal project voor de opleiding Fiscaal Recht & Economie in samenwerking met een Hogeschool in Duitsland. NeD Tax speelt bij dit project een belangrijke rol, aangezien zij mede zorgen voor de casussen die het project vormgeven.

Duitse fiscaliteit

Naar aanleiding van de aanbeveling van Marieke en de research die ik heb gedaan naar NeD Tax werd Joyce van Dam enthousiast. “Tijdens mijn opleiding is het internationaal project het enige aan internationale fiscaliteit dat ik heb gehad. Om deze reden leek het mij een uitdaging om mij bij NeD Tax verder te kunnen ontwikkelen door ook de (voornamelijk) Duitse fiscaliteit te leren kennen.”

Duitse taal

Ik merk dat de Duitse taal mij steeds meer eigen begint te worden. Het is een kwestie van doen. In het begin liet ik veel vertalen door collega’s, maar de laatste tijd probeer ik steeds meer zelf het mailcontact met klanten in het Duits te doen. Dit gaat steeds beter.

Teamwork

De eerste maanden ben ik bij NeD Tax meteen in het diepe gegooid. Het was zwaar, maar toch ook leuk en het gaf mij energie. De collega’s zijn allemaal erg behulpzaam en dat geeft vertrouwen. Ik denk dat het goed is dat ze bij NeD Tax deze manier van werken hebben. Dat toont ook gelijk waarom zij zo goed te boek staan. Juist door de “harde” aanpak heb ik in een korte periode veel geleerd!

Ik ben erg blij dat ik onderdeel mag zijn van het NeD Tax-team!’, aldus Joyce van Dam.

Meer weten over werken bij NeD Tax? Kijk dan op deze pagina of neem contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxJoyce van Dam, Fiscaal Recht en Economie