Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Joyce van Dam, Fiscaal Recht en Economie

30 dec 2020 | Over NeD Tax, Werken bij

Onze collega Joyce van Dam komt uit Boxmeer. Zij werkt sinds augustus 2020 bij NeD Tax en is Junior Tax Advisor. ‘In mijn vrije tijd ben ik fanatiek bezig met hockey. Daarnaast staan vrienden en familie bij mij hoog in het vaandel.’

Internationaal project HAN en NeD Tax komen samen

Tijdens mijn afstuderen van de studie Fiscaal Recht & Economie werd ik door Marieke Wittenhorst, destijds mijn stagebegeleider vanuit de HAN, gewezen op een vacature bij NeD Tax. De HAN organiseert jaarlijks een internationaal project voor de opleiding Fiscaal Recht & Economie in samenwerking met een Hogeschool in Duitsland. NeD Tax speelt bij dit project een belangrijke rol, aangezien zij mede zorgen voor de casussen die het project vormgeven.

Duitse fiscaliteit

Naar aanleiding van de aanbeveling van Marieke en de research die ik heb gedaan naar NeD Tax werd Joyce van Dam enthousiast. “Tijdens mijn opleiding is het internationaal project het enige aan internationale fiscaliteit dat ik heb gehad. Om deze reden leek het mij een uitdaging om mij bij NeD Tax verder te kunnen ontwikkelen door ook de (voornamelijk) Duitse fiscaliteit te leren kennen.” Inmiddels zijn er meer junior-collega’s bijgekomen en zijn er bredere teams intern opgezet om klanten nog beter te kunnen helpen en vraagstukken vanuit een brede aanpak te kunnen benaderen.

Duitse taal

De Duitse taal heb ik me inmiddels ook eigen gemaakt. Mede door de interne trainingen Duits die wij van collega Annemarie Stok krijgen. Het is een kwestie van doen. In het begin toen ik bij NeD Tax werkte liet ik veel vertalen door collega’s, maar inmiddels doe ik dat zelf zoals bijvoorbeeld het mailcontact met klanten. Inmiddels werk ik al een jaar bij het team Compliance als Junior Tax Advisor, waar ik veel samen met Patrick aan klantcases werk.

Teamwork

De eerste maanden ben ik bij NeD Tax meteen in het diepe gegooid. Het was zwaar, maar toch ook leuk en het gaf mij energie. De collega’s zijn allemaal erg behulpzaam en dat geeft vertrouwen. Ik denk dat het goed is dat ze bij NeD Tax deze manier van werken hebben. Dat toont ook gelijk waarom zij zo goed te boek staan. Juist door de “harde” aanpak heb ik in een korte periode veel geleerd!

Ik ben erg blij dat ik onderdeel mag zijn van het NeD Tax-team!’, aldus Joyce van Dam.

Meer weten over werken bij NeD Tax? Kijk dan op deze pagina of neem contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxJoyce van Dam, Fiscaal Recht en Economie