Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Kitas: uitbreiding van kinderopvangcentra naar Nederlandse markt

In Duitsland is Kitas een gerenommeerd bedrijf op het gebied van kinderopvang. Het is een Duitse onderneming met een groot moederbedrijf dat veel investeert in Kitas. Alle facetten van kinderopvang worden verzorgd door Kitas. Van kinderdagopvang, peuterspeelzaal, overblijven en naschoolse opvang. Verspreid over heel Duitsland hebben zij vele kinderopvangcentra, waarbij zij voldoen aan strikte normen en veiligheidseisen die gelden in Duitsland. Alle opvangcentra zijn ingericht met gekwalificeerd ervaren personeel en moderne voorzieningen.

Uitbreiden naar de Nederlandse markt

Vanwege de groei van Kitas en de vraag naar professionele opvang, wil Kitas ook de grens over naar Nederland. Dat is de vraag die zij aan NeD Tax stelden, hoe kunnen wij in Nederland ook kinderdagopvangcentra gaan bouwen en verder uitbreiden? Aan de hand van deze vraag is Kitas samen met NeD Tax in gesprek gegaan over de te volgen marktentreestrategie. Hoe kunnen we het beste de dienstverlening naar de markt in Nederland brengen? Welke financiering is daarbij nodig, hoe werkt het in Nederland met toeslagen, met de belastingregels en met personeel bijvoorbeeld?

Bestaande kinderdagverblijven overnemen

NeD Tax heeft in dit traject veel contacten gelegd met bestaande kinderdagverblijven in Nederland namens Kitas. Dat leek in dit geval een logische keuze ten opzichte van het bouwen van nieuwe kinderdagverblijven in Nederland. Bestaande kinderdagverblijven ter overname zijn al gecertificeerd volgens de Nederlandse wet- en regelgeving en vallen onder bestaande structuren. De Nederlandse wet- en regelgeving is anders dan de wet-en regelgeving in Duitsland. Vervolgens begeleidde een adviseur van Ned Tax de gesprekken met de kinderdagverblijven die Kitas wilde overnemen. Daarnaast helpen we mee met de waardebepalingen van de bedrijven en de noodzakelijke contracten en afspraken die nodig zijn om alles fiscaal en juridisch in orde te maken.

Vertrouwensband

De kern bij deze manier van samenwerken met elkaar is wederzijds vertrouwen als team. Kitas en NeD Tax trekken samen op om de groei van de klant te realiseren en te optimaliseren.

Denkt u er ook over om uw bedrijf uit te breiden naar Nederland of naar Duitsland? Wij kunnen u hierbij op alle gebieden ondersteunen. Neemt u contact met ons op via het contactformulier.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesKitas: uitbreiding van kinderopvangcentra naar Nederlandse markt