Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Karima Hey: ervaren jurist en adviseur corporate finance bij NeD Tax in Nederland

17 dec 2021 | Over NeD Tax, Werken bij

Karima is een ervaren jurist die binnen NeD Tax bij vele projecten betrokken is en voor meerdere klanten de vaste adviseur is. Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest bij een accountantskantoor voor het MKB wilde Karima een stap maken en verder groeien. Ruim 5 jaar werkt zij nu met veel passie en inzet bij het hoofdkantoor in Nijmegen.

Notarieel Recht in Nijmegen

De kennismaking met Maurice Horyon en David Huver, de eigenaren van NeD Tax, verliep eigenlijk per toeval. Tijdens een cursus voor juristen kwamen zij elkaar tegen en raakten aan de praat. Daar kwamen ze erachter dat ze studiegenoten van elkaar waren geweest in hetzelfde studiejaar. Karima heeft Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen gestudeerd, Maurice Nederlands Recht. Ze maakten uiteindelijk een afspraak om verder kennis te maken.

Juridisch adviseur Nederland-Duitsland

In het begin van haar werk bij NeD Tax voelde ze zich weer even starter met veel frisse energie, maar dan met 17 jaar ervaring op zak. Karima wist juridisch alles op het gebied van Nederlandse ondernemers, zakendoen in Nederland en de Nederlandse ondernemerscultuur. NeD Tax is specialist op het gebied van zakendoen tussen Nederland en Duitsland. Duitsland was een heel nieuw aspect. Al snel leerde Karima dat Duitse ondernemers echt anders denken en anders zakendoen dan Nederlandse ondernemers. Een Nederlandse ondernemer verkent graag zijn verschillende mogelijkheden op juridisch gebied om daarna samen met de jurist keuzes af te wegen. Een Duitse ondernemer wil vooral weten wat hij moet doen volgens de regels en wil dat horen. Deze verschillen zorgen voor veel uitdagingen en kansen in het werk waar Duitse en Nederlandse ondernemers of investeerders elkaar ontmoeten en samenwerken.

Sportieve en gedreven adviseur voor ondernemers

Karima is een gedreven persoon. Ze blijft zichzelf steeds ontwikkelen en groeit mee met NeD Tax en met de ondernemers. Dat past bij haar privéleven “als sporter”. Elke dag traint ze naast het werk om fit te blijven. Samen met collega Alain Cheung heeft zij meegedacht over de sportfaciliteiten die in het pand van NeD Tax gebouwd zijn zodat alle medewerkers ook daar kunnen sporten en trainen op momenten dat het zelf uitkomt. Sowieso heeft NeD Tax een hele fijne cultuur en omgeving om in te werken.

Karima haalt veel voldoening uit haar rol als adviseur voor ondernemers en organisaties. Ze wil gewoon samen met de collega’s en de ondernemer aan de slag om zo haar werk perfect te doen. Dat brengt de ondernemer verder en zo wordt een ondernemer echt geholpen, wat het werk leuk maakt. Daarnaast begeleidt ze ook junioren en stagiaires bij NeD Tax. Zij helpt om de net aangeleerde theorie in de praktijk te brengen en te laten zien dat de praktijk met echte ondernemers er anders aan toe gaat dan ze tijdens de studie leren. “Je geeft geen juridische lezing aan een ondernemer als hij een vraag stelt. Je moet een duidelijk antwoord geven op de vraag van de ondernemer zodat hij het begrijpt en zich geholpen voelt”.

NeD Tax op Locatie

Karima werkt binnen NeD Tax aan veel projecten, zoals NeD Tax op Locatie. Met NeD Tax op Locatie werk je fysiek bij de klant op locatie op vaste momenten. Daardoor zit je letterlijk dicht bij de klant en ben je gesprekspartner op corporate niveau. Zo kun je samen strategie bepalen, snel schakelen binnen de organisatie en efficiënt werken. Er staat een multidisciplinair team van NeD Tax achter Karima als juridisch adviseur, waardoor alle aspecten aan bod komen bij de klant; juridisch, fiscaal, strategisch en financieel. Een juridisch voorstel kan fiscaal enorme consequenties hebben of andersom. “Daarom is het zo fijn dat we bij NeD Tax alle disciplines zelf in huis hebben om het grotere geheel te kunnen overzien”, zegt Karima.

Wilt u contact met Karima opnemen? Vul dan ons contactformulier in.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxKarima Hey: ervaren jurist en adviseur corporate finance bij NeD Tax in Nederland