Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Irene van Lieshout: topsport bedrijven bij NeD Tax

18 nov 2022 | Artikelen

Irene van Lieshout is sinds 2021 als Tax Consultant onderdeel van het fiscale team van NeD Tax en daarnaast is ze topsporter. Vaak gaat ze voordat ze aan haar werkdag begint eerst trainen. De combinatie van werk en sport is heel belangrijk voor Irene. Door de flexibiliteit die NeD Tax biedt kan ze zich op beide vlakken verder blijven ontwikkelen.

Studeren en werken als junior-fiscalist

Voordat Irene bij NeD Tax kwam werkte ze als junior-fiscalist bij een accountantskantoor. Dit deed ze naast haar masterstudie Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In februari 2021 rondde ze deze master af . Bij een regulier accountantskantoor zijn de werkzaamheden veelal terugkerend en structureel van aard. Een groot deel bestaat uit de aangiftepraktijk. Maar Irene was op zoek naar juist minder aangiftewerk en meer advieswerk, waarbij je kunt meedenken over de vraagstukken van een onderneming en kunt helpen bij de organisatie van de strategie.

De zoektocht naar andere fiscale advieskantoren kwam via Google uit bij NeD Tax in Nijmegen. Er was op dat moment geen vacature, maar toch nam Irene van Lieshout contact op. Ze kreeg direct een uitnodiging om een keer langs te komen. Het gesprek dat ze had bij NeD Tax beviel erg goed. Na de zomer was er plek en kon ze aan de slag.

Adviseren van bedrijven in het Duits

Al snel pakte Irene heel veel diverse zaken op binnen NeD Tax. In het begin deed ze dit veel samen met Alain Cheung, zoals het opzetten van bedrijfsstructuren. Met het juridische team waren zij betrokken bij het opzetten van verschillende bv’s in Europa voor een groot bedrijf. Verder heeft Irene met het corporate finance team meegewerkt aan het uitvoeren van een fiscale due diligence opdracht.

Met Gerd Feldmann is ze bij een klant in Keulen geweest om een presentatie te geven in het Duits over Nederlandse fiscale wetgeving rondom de koop van vakantiewoningen. Dat was een goede leerschool voor het spreken in het Duits voor Irene. Het Duits van de middelbare school was een tijdje geleden, maar nu vindt ze het erg leuk om dat weer op te pakken. Door eigen Duitse taaltrainingen bij NeD Tax met collega Annemarie Stok wordt haar Duits steeds beter.

Afwisseling tussen werk en sport in Nijmegen

Irene houdt van werken, maar ze wil dat ook met haar sportcarrière combineren. Ze werkt nu 32 uur in de week bij NeD Tax, verdeeld over vijf dagen, zodat ze voor of na haar werkdag kan trainen. Naast haar werk traint Irene in totaal circa 15 uur per week, bestaande uit duurtraining, baantraining, intervaltraining en krachttraining.

Irene loopt mee op nationaal niveau bij de dames en neemt deel aan NK’s. In 2017 won ze het NK 5.000 meter . Ook de 3.000 meter, 10.000 meter en de halve marathon loopt ze op Nederlands niveau. Ze traint sinds 12-jarige leeftijd bij oud-atleet Tonnie Dirks, die vorig jaar Running Team Brabant startte. Bij de junioren nam ze deel aan internationale toernooien als EK’s en WK.

De omgeving van Nijmegen is een perfecte sportomgeving door de vele bossen en heuvels. De heen- en/of terugweg naar het werk doet ze regelmatig al hardlopend, of als alternatieve training met de fiets. Na een langslepende blessure moest ze in 2021 vanaf nul het hardlopen opbouwen. Nu zit ze weer op haar (oude) niveau en liep ze begin 2022 zelfs een nieuw pr (persoonlijk record) van 33.16 minuten op de 10 km.

Sportfaciliteiten op kantoor en sportieve medewerkers

De flexibiliteit en support van haar collega’s bij NeD Tax is echt superfijn geeft Irene aan. NeD Tax is partner van Sportief Groot Worden en Irene gaat graag mee met deze bijeenkomsten. Er zijn veel sportieve collega’ s bij NeD Tax, dat schept ook een band.

Het is erg mooi dat er bij NeD Tax sportfaciliteiten zijn in het souterrain zoals een gym die iedereen kan gebruiken en een douchefaciliteit. De sfeer op het kantoor in Nijmegen is heel goed en omschrijft Irene als Brabantse als ‘gemoedelijk’. “Iedereen kent elkaar goed, we doen veel dingen samen .”

Blijven presteren in de toekomst met NeD Tax

In de tijd die Irene bij NeD Tax werkt mocht ze al veel zien, leren en doen. In deze lijn wil ze zichzelf verder blijven ontwikkelen. De afwisseling en het samenwerken in teams om zo alle fiscale, juridische en financiële vraagstukken op te lossen die komen kijken bij ondernemen, bevallen Irene van Lieshout erg goed. Deze uitdaging heeft ze nodig, en biedt NeD Tax haar.

 

 

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

ArtikelenIrene van Lieshout: topsport bedrijven bij NeD Tax