Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Investering onroerend goed Duitsland

12 jul 2008 | Grensoverschrijdend ondernemen

NeD Tax | Investering onroerend goed Duitsland

Een investering in Duits onroerend goed kan op verschillende manieren plaatsvinden: vanuit privé, een Nederlandse BV of een Duitse GmbH, enz.

Voor al deze mogelijkheden geldt dat Duitsland op grond van het belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland het heffingsrecht over de inkomsten van het onroerend goed heeft. De beoordeling op welke van bovenstaande manieren in het onroerend goed geïnvesteerd dient te worden, is afhankelijk van hoe een particulier, BV of GmbH voor het Duitse belastingrecht wordt behandeld. Het exploiteren van Duits onroerend goed kan gevolgen hebben voor de ‘Einkommensteuer’ voor particulieren of de ‘K:orperschaftsteuer’ voor vennootschappen. Te allen tijde dient de vraag te worden gesteld of de winst ook belast wordt met ‘Gewerbesteuer’ (een Duitse gemeentelijke belasting op winst). Een goed advies over de wijze van investering kan bijna ouderwets tot belastingbesparing leiden.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Grensoverschrijdend ondernemenInvestering onroerend goed Duitsland