Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Oprichten GmbH Duitsland

Juridisch advies

GmbH Duitsland, oprichten GmbH, BV Duitsland

U wilt in Duitsland een (dochter-)onderneming (bijv. een GmbH) oprichten? Graag adviseren wij u bij de oprichting van een GmbH (of UG), vestiging, filiaal, dochtermaatschappij, etc. De meeste Nederlandse ondernemers kiezen voor de oprichting van een GmbH. Deze rechtsvorm is vergelijkbaar met de Nederlandse BV. Zo”n BV Duitsland is vertrouwd voor u en de Duitse klant..

Wij helpen u bij de beantwoording van de vraag aan welke formaliteiten bij de oprichting van de GmbH Duitsland moet worden voldaan. Wij zorgen er vervolgens voor, dat de GmbH Duitsland daadwerkelijk wordt opgericht bijv. door pro-actief met de Duitse notaris te schakelen.

Wat zijn de voordelen van een GmbH Duitsland?

  • de GmbH Duitsland heeft en geeft in Duitsland vertrouwen in de markt. Het vergroot de kans op een succesvolle deal
  • in beginsel beperkte aansprakelijkheid in Duitsland voor de aandeelhouders en bestuurders
  • een afgescheiden ondernemingsvermogen in Duitsland
  • verkoop van de Duitse onderneming geschiedt door verkoop van de aandelen

GmbH Duitsland: onze dienstverlening bij het oprichten van uw GmbH

  • advisering bij de keuze van de rechtsvorm, waaronder het oprichten van een GmbH
  • aanmelding van de GmbH bij de officiële instanties (Duitse belastingdienst, handelsregister, enz.)
  • ondersteuning bij het openen van een bankrekening in Duitsland
  • ondersteuning bij het vinden van een vestigingsadres in Duitsland
  • advisering bij vragen over grensoverschrijdende sociale zekerheidsproblematiek en andere belastingvragen die spelen bij het zakendoen tussen Nederland en Duitsland
  • advisering over uw exportstrategie en de btw-gevolgen van internationale handel

Hoe gaat het oprichten van uw GmbH Duitsland in zijn werk?

De oprichting van de GmbH Duitsland geschiedt door middel van een Duitstalige notariële akte, opgemaakt door een Duitse notaris. Duitse notarissen zijn nog verplicht de volledige akte voor te lezen.

In de Duitse oprichtingsakte met statuten worden in ieder geval de volgende zaken opgenomen: naam en vestigingsplaats van de GmbH Duitsland, doel van de onderneming, bedrag en de verdeling van het aandelenkapitaal tussen de verschillende aandeelhouders. Andere zaken die in de statuten kunnen worden geregeld zijn: concurrentiebedingen voor de aandeelhouders, bepalingen inzake de aandeelhoudersvergaderingen, besluitvorming in het algemeen, aanbiedingsplicht en betalingsregeling bij uittreden aandeelhouders, etc.

Het minimum aandelenkapitaal bedraagt €25.000. Dit bedrag kan op een bankrekening van de GmbH Duitsland worden betaald, maar ook in natura worden ingebracht.

Heeft u vragen? Wij kunnen u behulpzaam zijn, indien u uw ondernemingsactiviteiten wilt uitbreiden naar Duitsland of als u als intermediair uw klanten hierbij ondersteunt. Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste Artikelen

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.