Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Tax Manager Gerd Feldmann: Opgroeien in Duitsland en Nederland

27 sep 2021 | Over NeD Tax, Werken bij

Gerd Feldmann, een van onze Tax Managers, werkt inmiddels al 12 jaar bij NeD Tax. Gerd heeft de Duitse nationaliteit en heeft zijn hele leven afwisselend in Nederland en Duitsland gewoond.

Bachelor in Duitsland

Na zijn jeugd in Nederland behaalde Gerd zijn Bachelor International Taxation & Law aan de Rhine-Waal University of Appplied Sciences in Duitsland. Tijdens zijn studie richtte hij zich op het Duitse en internationale belastingrecht. In het eerste jaar kwam hij met NeD Tax in contact. Steuerberater Günter Heenen van NeD Tax Deutschland was zijn docent Inleiding Belastingrecht in die tijd. Na afloop van het tentamen stopte hij het visitekaartje van Maurice Horyon van NeD Tax Nederland onder zijn antwoordenblad. Binnen twee weken ging Gerd aan de slag bij NeD Tax.

Master Fiscale Economie in Nederland

Na zijn bachelor scriptie over het Belastingverdrag Nederland – Duitsland studeerde Gerd door aan de Tilburg University in Nederland. Daar verdiepte hij zich tijdens de master Fiscale Economie nog verder in het Nederlandse en internationale belastingrecht. Al die tijd bleef hij bij NeD Tax werken. Hij sloot de studie af met een Masterscriptie over de nieuwe Earningstrippingmaatregel in het Europese en Nederlandse belastingrecht.

Daarover schreef hij tevens een artikel voor onze website: https://www.nedtax.nl/nl/renteaftrekbeperking-earningstripping-nederland-duitsland

Transfer Pricing in Australië

Aan het eind van zijn studie vertrok Gerd voor een aantal maanden naar Australië. In Sydney heeft hij bij een kantoor gewerkt dat zich op Duitstalige bedrijven in Australië richt. Daar deed hij veel ervaring op, op het gebied van Transfer Pricing en het Australische en internationale belastingrecht. De band met NeD Tax bleef bestaan en na zijn terugkomst uit Sydney begon hij weer als een van onze adviseurs.

Tax Manager

Inmiddels is Gerd een ervaren Tax Manager op het gebied van Nederlands, Duits en internationaal belastingrecht. Zijn werkzaamheden omvatten onder andere het opzetten en herstructureren van ondernemingsstructuren, het begeleiden van internationale investeringen en het adviseren over de fiscaal-juridische aspecten van grensoverschrijdend ondernemen en werken. Hij begeleidt ook junioren binnen NeD Tax en schrijft artikelen voor NeD Tax.

NeD Tax in Amsterdam

Begin 2021 opende NeD Tax een nieuwe locatie aan de Apollolaan in Amsterdam. Een mooie kans in meerdere opzichten omdat Gerd om privéredenen naar Amsterdam is verhuisd. Vanuit onze Amsterdam Office richt hij zich op Duitstalige ondernemingen die een focus hebben op de randstad. Maar hij is nog steeds twee dagen per week in Nijmegen te vinden, waar hij klanten ontvangt en gezamenlijke projecten met zijn collega’s oppakt.

Wilt u contact met Gerd opnemen? Vul dan ons contactformulier in.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxTax Manager Gerd Feldmann: Opgroeien in Duitsland en Nederland