Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Geert Eindhoven: van Amsterdam naar Duitsland naar Nijmegen

22 feb 2023 | Over NeD Tax, Werken bij

Op zijn 10e verruilden de ouders van Geert Eindhoven de stad Amsterdam voor Emmerich in Duitsland. Tot aan zijn studie groeide hij op in Duitsland en volgde daar het ‘Abitur’, dat is het gymnasium zoals wij dat kennen in Nederland. Hij spreekt dan ook feilloos Duits en Nederlands. Toen hij Rechten wilde gaan studeren trok Nederland, en specifiek Amsterdam, hem toch weer aan. Sinds april 2021 werkt hij als Tax Advisor bij NeD Tax in Nijmegen.

Gedegen Rechtenstudie in Nijmegen bij de Duitse grens

Aan de UvA in Amsterdam volgde hij de bachelor Fiscaal Recht. Daarna studeerde hij verder aan de Universiteit van Utrecht Rechtsgeleerdheid. Toen hij in het derde jaar de keuze maakt voor Notarieel Recht trof hij weer dezelfde docenten van de UvA. Voor zijn masteronderzoek was hij op zoek naar uitdaging. Een medestudent tipte hem op de Faculteit Fiscaal Recht in Nijmegen. Geert Eindhoven woonde toen nog in Emmerich en Nijmegen ligt dan voor de hand. Zo gezegd zo gedaan.

Zijn professor van de RU, die ook de begeleider van zijn scriptie was, kende Maurice Horyon van NeD Tax en raadde hem aan om daar stage te gaan lopen en ervaring op te doen in de praktijk. Dat deed Geert een heel jaar lang. Toen hij afstudeerde bleef hij bij NeD Tax en inmiddels is hij bij NeD Tax werkzaam als Tax Advisor en heeft mede het klantaannameproces geoptimaliseerd.

Net over de grens bij Kalkar

Vanuit Emmerich verhuisde Geert met zijn gezin naar Kalkar. Dat ligt dicht bij Nijmegen. Daar woont hij samen met zijn Duitse vrouw en dochtertje. Hij voelt zich als Nederlander toch meer Duits dan Nederlands. Hij woont ten slotte langer in Duitsland dan Nederland, en Duitsland past hem goed.

Open cultuur in Nederland en bij NeD Tax

Hij moest eerst wennen aan de open cultuur van NeD Tax, dat is in Duitsland toch net even anders bij een organisatie. Het mooie is dat NeD Tax met equal coaching werkt, ook junioren samen helpen elkaar en leren van elkaar omdat ze samen sparren over vraagstukken van klanten. Dus niet alleen de senior begeleidt als een mentor, maar ook alle junior collega’s onderling. “De cultuur voelt heel erg prettig, en stimuleert om jezelf verder te ontwikkelen”, zegt Geert.

Vaktechnisch overleg om kennis te delen

Daarnaast is er ook het VTO, het vaktechnisch overleg waarbij junior en senior adviseurs elkaar bijpraten over de laatste veranderingen en actualiteiten op het gebied van recht, fiscaliteit en andere aanpassingen. Zo leer je van elkaar en blijf je samen actueel. Een onderwerp dat onlangs de revue passeerde was de 30%-regeling.

Geert pakt bij NeD Tax veel contactaanvragen van potentiële en bestaande klanten op. Hij gaat met hen in gesprek en vraagt door naar de problematiek en vraagstelling van de klant. Deze vraagstukken verdeelt hij weer binnen het team op basis van ieders vakspecialisatie. Het mooie aan dit werk vindt Geert de degelijke adviesvoering voor klanten. Daarom heeft hij ook het klantaannameproces op zich genomen en blijft hierbij betrokken. Geert is hierover erg enthousiast en heeft dit proces geoptimaliseerd waardoor klanten binnen 24 uur worden geholpen.

Vrijwilligerswerk

Naast NeD Tax zit Geert niet stil, hij werkt ook als vrijwilliger bij De Kindertelefoon. Hij ziet hierin veel raakvlakken met het werk bij NeD Tax, een luisterend oor is ook in zijn dagelijkse werk met klanten heel belangrijk. Hij is sociaal en probeert zich te verplaatsen in de ander. Daarom voelt hij klanten heel goed aan.

Met energie de toekomst tegemoet

Geert Eindhoven krijgt veel energie van juist soms hele kleine klanten die je met succes kunt helpen en die dan dankbaar zijn. Of moeilijke inhoudelijke breinkrakers met veel haken en ogen, die je met succes kunt oplossen. Het werk is altijd afwisselend bij NeD Tax. Je kunt meerdere keren dezelfde probleemstelling hebben bij verschillende klanten, toch is de situatie en de oplossing altijd anders. In de toekomst zou hij zich verder willen specialiseren op een rechtsgebied zoals bijvoorbeeld de procesoptimalisatie van bijvoorbeeld aandelenconstructies. Dat vindt hij erg interessant. Geert heeft volop ambitie om zichzelf bij NeD Tax te ontwikkelen!

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxGeert Eindhoven: van Amsterdam naar Duitsland naar Nijmegen