Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

FSG: e-commerce voor Nederlandse bedrijven in Duitsland

FSG is een Duits bedrijf op het gebied van e-commerce en groeit hard. Van oorsprong komt de naam voort uit het fingerspitzengefühl, het speciale gevoel en de vaardigheid die nodig zijn om tussen Nederland en Duitsland succesvol te kunnen ondernemen. Tien jaar geleden startte FSG als bedrijf en dat was ook het startsein voor de samenwerking met NeD Tax.

FSG is actief op de Duitse markt voor veel Nederlandse bedrijven. Nederlandse bedrijven willen graag toetreden tot de Duitse markt vanwege meer volume, expansie, maar ze weten niet hoe ze de Duitse markt moeten benaderen. Ze missen het gevoel en de kennis over ondernemen in Duitsland en hebben zelf geen Duitstalige mensen in hun organisatie. FSG helpt de bedrijven daarbij vanuit het hoofdkantoor in Berlijn. Klanten van FSG zijn bijvoorbeeld Floris van Bommel, Auping en AGU. FSG heeft veel klanten met een voorliefde voor Nederland, of grote familiebedrijven uit Nederland. FSG helpt ondernemers om te groeien in Duitsland.

Historie FSG e-commerce

FSG startte ooit met één klant, een luxe cosmeticamerk, waarna vele grote merken volgden. Gedurende de afgelopen jaren maakte de organisatie een enorme groei door en maakte FSG ook de stap naar Nederlandse bedrijven op het gebied van e-commerce. Er kwamen meer aandeelhouders bij. Nu zijn dat Radboud Langenhorst, Ruurd van der Weide en Haike Spek. Het kantoor groeide mee naar het pand in Berlijn waar nu het hoofdkantoor van FSG is gevestigd. Daar is ook een nieuwe sales afdeling opgezet. Voorop staat altijd het helpen van de klant op online gebied, van fulfilment tot aan social media en alles wat hier tussen zit. Om dat te kunnen realiseren is ook veel geïnvesteerd in het team. Van een start-up tien jaar geleden is FSG nu uitgegroeid tot een succesvolle scale-up.

Vertrouwensband tussen FSG en NeD Tax

De relatie tussen NeD Tax en FSG gaat tot aan het eerste begin terug. NeD Tax heeft FSG zien groeien in deze jaren. De link tussen beide bedrijven is sterk door de aanvullende kwaliteiten. Het specialisme van NeD Tax op het gebied van compliance, finance en strategie is een uitstekende aanvulling op het specialisme van FSG op het gebied van e-commerce. Daarnaast vullen beide organisaties elkaar aan door hun ervaring met de Nederlands-Duitse markt, met als gevolg dat FSG en NeD Tax samen optrekken bij gemeenschappelijke klanten. Inmiddels is er ook een hechte persoonlijke band tussen de mensen, en berust deze band op wederzijds vertrouwen met een unieke samenwerking. Het is meer dan alleen dienstverlening of werk. Er liggen veel lijntjes tussen de beide bedrijven, samen in Amsterdam, maar ook samen in Berlijn.

Rol van NeD Tax op locatie

Helemaal in het begin verzorgde NeD Tax de compliance van FSG en gaf daarbij advies waar het nodig was. Door de sterke groei van FSG veranderden de behoeften en daarom heeft NeD Tax zijn diensten gedurende de jaren ook aangepast. Inmiddels is dit ontwikkeld tot een maandelijkse cyclus, waarbij een professional van NeD Tax als financial optreedt en de interne meetings verzorgt met de aandeelhouders. Hierbij komen de strategie en structuur van het bedrijf ook aan bod. In de breedste zin van het woord is NeD Tax een volwaardige partner voor FSG. Het laatste jaar bouwde NeD Tax aan de governance voor FSG; zorgen dat er structuur en ritme komt in de organisatie in Nederland en Duitsland zodat ze de groei voort kunnen blijven zetten.

Luister hier de podcast ‘NeD Tax op locatie’ die we maakten samen met FSG over de bijzondere samenwerking.

Denkt u er ook over om uw bedrijf uit te breiden naar Nederland of naar Duitsland? Wij kunnen u hierbij op alle gebieden ondersteunen. Neemt u contact met ons op via het contactformulier.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesFSG: e-commerce voor Nederlandse bedrijven in Duitsland