Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Fashion Outlet Zevenaar biedt kansen voor Duitse retail ondernemingen

2 jun 2021 | Zakendoen Nederland-Duitsland

In Zevenaar wordt volop gewerkt om een nieuwe fashion outlet te openen. Op 5 kilometer van de Duitse grens en direct aan de nieuwe afslag van de snelweg A12 komt het 17.600m2 grote terrein te liggen. De outlet zal een luxe en stijlvolle uitstraling hebben en beschikken over een gevarieerd aanbod van kledingmerken en restaurants. Tegenover de Fashion Outlet komt ook een nieuwe supermarkt. Daarnaast zijn er tal van verschillende winkelketens zoals de Ikea, Hornbach en de Media Markt in de buurt. Kortom biedt dit terrein een aantrekkelijk aanbod voor een dag winkelen. De verwachting is dat de Fashion Outlet haar deuren in het eerste kwartaal van 2022 zal openen. Dit biedt interessante mogelijkheden voor retail ondernemingen uit Duitsland die in Nederland willen vestigen.

Ervaren partners ontwikkelen mee

De Fashion Outlet wordt ontwikkeld door de ervaren partners STABLE International en Veluwezoom Verkerk. STABLE International was eerder al betrokken bij de ontwikkeling van Batavia Stad, de herontwikkeling en uitbreiding van Rosada Fashion Outlet en de fashion outlet in Leipzig. Veluwezoom Verkerk is een onderneming van VolkerWessels, welke partner was bij de uitbreiding van de Designer Outlet in Roermond. Op de website van Fashion Outlet Zevenaar vindt u meer informatie.

Ideale locatie bij Duits-Nederlandse grens

Slechts 5 kilometer verwijderd van de Duitse grens heeft de Fashion Outlet een centrale ligging langs de hoofdroute tussen Nederland en Duitsland. De bereikbaarheid is daardoor uitermate goed. Daarbij wordt de bereikbaarheid vanaf de snelweg verbeterd. Zo wordt de A15 vanuit Rotterdam doorgetrokken tot aan de A12. Beide snelwegen worden ook nog eens verbreed. Een nieuwe ruime afslag ter hoogte van de outlet gaat ervoor zorgen dat bezoekers binnen twee minuten van snelweg op parkeerplaats zijn. Met ruim 2300 parkeerplaatsen is er genoeg parkeerruimte voor iedere bezoeker.

De Fashion Outlet heeft naast de ideale centrale ligging een enorm gunstig verzorgingsgebied. Maar liefst 30 miljoen inwoners in een straal van 90 autominuten! Binnen 60 autominuten is dit 13 miljoen inwoners en binnen 30 minuten 2 miljoen inwoners. Samen met de vele vakantiegangers die deze regio bezoeken kan deze Fashion Outlet uitgroeien tot de nummer één outlet in Nederland.

Veel bezoekers uit Duitsland

De nieuwe Fashion Outlet in Zevenaar zal bij de shoppende Duitsers, die dicht bij de Nederlandse grens wonen, reden tot juichen zijn. Tot dusver bezochten zij de Designer Outlet in Roermond. Daar is meer dan vijftig procent van de bezoekers Duits. Met de outlet in Zevenaar hoeven zij minder ver te reizen. Daarnaast kunnen ze hun dag winkelen ook nog combineren met andere big box retailers in de buurt. Ook wil Fashion Outlet Zevenaar 364 dagen per jaar open zijn. Alleen op nieuwjaarsdag is de fasion outlet gesloten. Voor de shoppers uit Duitsland, die bekend staan om hun excessieve shopgedrag tijdens de feestdagen, klinkt dit als muziek in de oren.

Mogelijkheden voor retailbedrijven uit Duitsland in Nederland

NeD Tax is voor verschillende cliënten actief bij de activiteiten van Duitse winkelketens in Nederland, waaronder vestigingen bij outlet centers. Wij kunnen u als Duitse retailonderneming adviseren hoe u in Nederland de markt kunt betreden en op welke wijze u een vestiging kunt openen. Dat kan met één, maar natuurlijk ook met meerdere winkels in Nederland. Van strategisch, bedrijfseconomisch tot juridisch en fiscaal gebied.

NeD Tax adviseert over en helpt bij de verschillende keuzes die gemaakt worden. Zoals bijvoorbeeld het aanstellen van personeel, het wel of niet opzetten van een Nederlandse vennootschap en het sluiten van contracten met belangrijke partners in Nederland zoals een huurovereenkomst met een verhuurder van bedrijfsvastgoed. Bij al deze stappen kunnen wij u ontzorgen.

Mocht u als ondernemer hier meer over willen weten, of specifiek over deze shopping outlet, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Zakendoen Nederland-DuitslandFashion Outlet Zevenaar biedt kansen voor Duitse retail ondernemingen