Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

EuroWheelz verovert Europa vanuit Nederland

EuroWheelz is inmiddels een grote internationale organisatie die door heel Europa aan de weg timmert op het gebied van de verhuur van e-choppers binnen de Leisure sector. Jong en oud kan met een e-chopper van EuroWheelz op een unieke en duurzame wijze de omgeving verkennen. E-choppers zijn stoere elektrisch aangedreven scooters met de looks van een Amerikaanse choppermotorfiets.

Het ontstaan van EuroWheelz

EuroWheelz begon ooit als verhuurconcept van Nederlandse ondernemers die in Nederland en Spanje (Mallorca) opereerden met de verhuur van E-choppers aan toeristen. In 2021 is het bedrijf overgenomen en nu staan Harald van de Sluis, Machteld Korenhof, Niels Raaphorst en John Winters aan het roer. Samen zorgen zij ervoor dat de e-choppers op verschillende locaties in Europa door toeristen kunnen worden gehuurd. Inmiddels staan er ca. 1400 e-choppers op meer dan 230 Europese verhuurlocaties!

The coolest rides to explore areas with a smile!

De e-choppers van EuroWheelz kun je bij veel vakantieparken, hotels en resorts huren als particulier. Gasten kunnen een e-chopper voor een dagdeel boeken om daarmee op een aantrekkelijke en milieuvriendelijke wijze op pad te gaan. De verhuur vindt plaats in buitenstedelijke gebieden. De e-choppers van EuroWheelz lenen zich daarom bij uitstek om te toeren en op een ontspannen wijze de omgeving te verkennen.

EuroWheelz werkt samen met grote vakantieparken en hotels

EuroWheelz richt zich op de verhuur via hotels en vakantieparken in buitengebieden. Op dit moment wordt al langdurig samengewerkt met een groot aantal grote spelers in de verhuur van vakantieaccommodaties, waaronder EuroParcs, Landal, Center Parcs, Van der Valk, TopParken, RCN, Dormio Resorts, FranceComfort en Capfun.

De samenwerking van EuroWheelz met hotels & vakantieparken bestaat uit een aantrekkelijke propositie waarmee partners de klantbeleving van hun gasten en bezoekers kunnen vergroten. De verhuurlocaties zorgen voor het aanbod en de uitgifte van de e-choppers van EuroWheelz aan hun gasten. Bij terugkomst regelt de verhuurlocatie de inname van de e-choppers, controleert ze op beschadigingen en laadt de accu’s op.

EuroWheelz ontzorgt de verhuurlocaties volledig door haar eigen softwareplatform ter beschikking te stellen. Gasten kunnen hiermee digitaal een e-chopper reserveren en de betaling verrichten. Daarnaast regelt EuroWheelz het periodieke onderhoud van de onderhoudsarme e-choppers, de reparaties en de WA-verzekering.

De verhuurlocaties kunnen hierdoor extra omzet genereren en tegelijkertijd de klanttevredenheid vergroten. Het aanbieden van een milieuvriendelijke Leisure-activiteit bevordert het duurzaamheidskarakter van de partners van EuroWheelz in Hospitality & Tourism Industry. De partners van EuroWheelz hoeven zelf geen investeringen te plegen of grote inspanningen te verrichten. Zij worden beloond met een provisie die bestaat uit een percentage van de omzet.

Hoe ontstond de relatie tussen NeD Tax en EuroWheelz?

EuroWheelz wilde graag uitbreiden naar Duitsland en kwam bij NeD Tax terecht. Niels Raaphorst kende Maurice Horyon van NeD Tax al veel langer. Het was daarom een logische stap dat bij deze uitbreiding NeD Tax betrokken zou zijn voor de marktentree in Duitsland. EuroWheelz wilde een vestiging in Duitsland starten om daarmee de Duitse markt te kunnen bedienen. De totale ontzorging die EuroWheelz zelf biedt, vroegen ze ook van NeD Tax bij hun verdere uitbreiding binnen Europa. EuroWheelz ging steeds verder Europa in. Na Duitsland kwamen België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Oostenrijk erbij.

Alain Cheung en Karima Hey werden het vaste aanspreekpunt vanuit NeD Tax voor Niels en John van EuroWheelz. NeD Tax verzorgde hierbij als fiscaal-juridisch adviseur de advisering en procesbegeleiding bij de Europese expansie van het bedrijf. Voor het opzetten van dochterbedrijven in alle landen waren lokale samenwerkingspartners nodig ter ondersteuning bij de bedrijfsoprichting en marktentree. Op weg naar heel Europa hielp NeD Tax met het juiste netwerk in elk land. Een voorbeeld bij uitstek is het samenwerkingsverband BeNeLux Tax & Legal. Dit netwerk is ongeveer twee jaar geleden door o.a. NeD Tax opgericht om Duitse cliënten te helpen bij het ondernemen in de Benelux. Deze partners kwamen van pas bij de oprichting van EuroWheelz Belgium.

Het leuke van deze Europese uitbreiding is dat er ook landen zijn waar NeD Tax als Nederland-Duitsland specialist iets minder vaak mee te maken heeft. In elk land kom je bijzonderheden tegen bij het internationaal ondernemen. Spanje kent bijvoorbeeld op bepaalde vlakken meer ‘bureaucratie’ dan wij gewend zijn. Daardoor duurde het oprichtingsproces van de Spaanse vennootschap relatief lang. In Portugal daarentegen konden veel zaken digitaal en op afstand geregeld worden. De uitbreiding zorgde voor mooie en leerzame ervaringen bij de reis van EuroWheelz om in Europa uit te breiden.

Internationaal verzekeren

Via de Europese dochterbedrijven worden de e-choppers in de desbetreffende landen verhuurd en dat moet in overeenstemming met de nationale wet- en regelgeving gebeuren. Een uitdaging hierbij is het verzekeren van de e-choppers in verschillende landen. Via het prettige contact van NeD Tax met internationaalverzekeren.nl (Van Luin Assurantiën) kon EuroWheelz in alle landen de e-choppers verzekeren. Een hele mooie samenwerking om EuroWheelz te kunnen helpen expanderen.

EuroWheelz en de toekomst

EuroWheelz is elke dag druk bezig om haar aanbod en dekkingsgraad van verhuurlocaties in Europa verder uit te bouwen. Haar aanwezigheid in verschillende landen en de samenwerking met haar partners zorgen voor een solide basis om in de toekomst verder te kunnen expanderen. Met mogelijk nog meer landen in het vooruitzicht om e-choppers te verhuren!

Wilt u dat uw onderneming de stap naar Duitsland maakt? Neem dan contact met ons op als u hierbij onze ondersteuning wenst.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesEuroWheelz verovert Europa vanuit Nederland