Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Een warme samenwerking in BeNeLux Tax & Legal

Zo’n anderhalf jaar geleden spraken Karima Hey en Maurice Horyon, van NeD Tax, met Marco Wirtz, van Euregio Law & Tax, met elkaar af om weer eens bij te praten. Marco vroeg of het goed was dat hij een cliënt meenam naar dat gesprek. Het bleek te gaan om de CFO en de CRO van APK Group. Tijdens dit gesprek bleek dat de samenwerking tussen Euregio Law & Tax en NeD Tax met een multidisciplinaire aanpak van grote waarde was voor het sterk groeiende APKconcern. En hiermee uiteindelijk ook het startpunt om samen BeNeLux Tax & Legal op te zetten.

Een Belgisch familiebedrijf dat naar Duitsland en Nederland uitbreidt

APK Group is een Belgisch familiebedrijf in de bouw en is de afgelopen jaren snel gegroeid en uitgebreid naar Duitsland en Nederland. De kernactiviteiten van APK Group zijn servicewerken voor energiedistributie, watervoorziening, data, telecom, riolering, wegenbouw, grondverzet, recycling, milieutechnieken, prefabricatie en hoogbouw. Door het brede scala van activiteiten van APK in verschillende landen ontstaan er diverse vraagstukken op fiscaal, juridisch en bedrijfseconomisch gebied.

NeD Tax op Locatie: specialistische sessies

Om APK Group te kunnen helpen bedacht NeD Tax samen met Euregio Law & Tax een variant van het concept ‘NeD Tax op Locatie’. Hierbij werden specifieke sessies georganiseerd voor werknemers van APK Group. Afhankelijk van het onderwerp werd er telkens een team vanuit NeD Tax en Euregio Law & Tax samengesteld om vanuit hun expertise de thema’s te behandelen. Het doel hiervan was om de basiskennis en het signaleringsvermogen binnen APK Group te vergroten. Onderwerpen die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld arbeidsrecht, sociale zekerheid en belastingen, zoals het risico op een vaste inrichting, of salary-splits die ontstaan als gevolg van het grensoverschrijdend werken. “Een multidisciplinaire aanpak met het NeD Tax/ Euregio Law & Tax-team om over de bedrijven heen te kijken is noodzakelijk en zorgde voor een mooie dynamiek”, volgens Karima. 

Bij de specialistische sessies werkten medewerkers van APK Group, NeD Tax en Euregio Law & Tax samen om zo het signalerend vermogen van de cliënt op diverse fronten te vergroten. Zo verzorgden bijvoorbeeld Maurice Horyon en Gerd Feldmann van NeD Tax met Sofie Jacobs van Euregio Law & Tax een sessie over Transfer Pricing en internationale fiscaliteit. En een team bestaande uit Marco Wirtz en Sofie Jacobs (Euregio Law & Tax) samen met Hen Hendriks en Karima Hey van NeD Tax gaf sessies rondom loonfiscaliteit, arbeidsrecht en sociale zekerheid bij het grensoverschrijdend inzetten van personeel. 

Deze sessies werden regelmatig georganiseerd. Hierdoor bleven alle partijen goed op de hoogten en kon theorie meteen in de praktijk worden gebracht. NeD Tax en Euregio Law & Tax kregen geregeld vragen over actuele internationale projecten van APK Group. APK Group kon daarnaast tijdig bijsturen binnen de organisatie met de opgedane kennis van NeD Tax en Euregio Law & Tax. 

Het starten van BeNeLux Tax & Law was een logische stap

De vragen van APK spelen natuurlijk voor meerdere bedrijven die over de grens werken in de Benelux. Deze sessies leidden tot het opzetten van BeNeLux Tax & Legal, een mooie samenwerking tussen NeD Tax (Nederland), Euregio Law & Tax (België) en THG (Luxemburg). 

BeNeLux Tax & Legal richt zich op Duitse MKB-bedrijven die binnen de Benelux willen uitbreiden. Dat zijn stuk voor stuk organisaties waarin complexe en unieke thema’s spelen en multidisciplinair samenwerken essentieel is. Door deze samenwerking met ervaren specialisten kunnen alle facetten van het internationaal ondernemen worden overzien. Voor zowel de cliënt als de partners van BeNeLux Tax & Legal ontstaat een duidelijke en interactieve structuur van samenwerken. 

Het idee om een keer bij te praten kreeg zo, voor zowel Marco als Karima, een hele andere wending. Marco was op zoek naar een mooie samenwerking, en Karima zoekt altijd uitdaging in complexe zaken. Het resultaat BeNeLux Tax & Legal zorgt ervoor dat we grote organisaties nog beter kunnen helpen in hun uitdagingen in de Benelux en over de Duitse grens. 

Heeft u belangstelling in onze werkwijze en wilt u ook graag een of meerdere sessies met onze specialisten op C-level? Gebruik ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.  

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesEen warme samenwerking in BeNeLux Tax & Legal