Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

David Huver: oprichter blijf je altijd

11 feb 2022 | Over NeD Tax, Werken bij

In 2004 richtte David Huver samen met Maurice Horyon NeD Tax op. Sinds 2004 is er natuurlijk ontzettend veel veranderd, maar volgens David is er vooral één ding gelijk gebleven: de rol van oprichter draag je altijd met je mee.

Studeren in Nijmegen

David begon in Nijmegen met een studie Nederlands recht. Later is hij, samen met Maurice, naast het werk bedrijfskunde gaan studeren aan de Nyenrode Business Universiteit. Verder heeft David ook de commissaris leergang gevolgd bij de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren. Al met al een behoorlijke bagage om een bedrijf te starten. Maar het werkende leven van David begon niet bij NeD Tax.

David begon bij een advocatenkantoor, waar hij al snel doorstroomde naar het management. De combinatie van bedrijfskundig en juridisch werk beviel erg goed. Dit vervolgt hij zes jaar later, met de oprichting van NeD Tax.

Liefde voor Duitsland

Voor David was NeD Tax een manier om meer te doen met zijn liefde voor Duitsland. Daar was bij zijn werkgever niet genoeg ruimte voor. Het begin van NeD Tax was voor David een pioniersfase, waarin hij samen met Maurice hard moest werken om iets moois van het bedrijf te maken.

Door de jaren heen veranderde die pioniersrol in een directierol, omdat het bedrijf langzaam maar zeker groter en succesvoller werd. Daar komen andere verantwoordelijkheden bij, maar daarnaast is David altijd ruimte blijven maken om na te denken over de toekomst van het bedrijf. De behoefte tot ontwikkeling en verandering is er nog steeds, maar in deze fase van het bedrijf heeft hij wat dat betreft meer keuzevrijheid.

‘In die eerste jaren hebben we hard gewerkt om iets moois op te bouwen. Nu staat er een organisatie waar ik trots op ben’.

Persoonlijke doelen

David vindt het nog steeds fantastisch om het Duitse bedrijfsleven in Nederland en andersom succesvol te maken. Binnen NeD Tax kan hij zijn ervaring op juridisch en bedrijfskundig gebied combineren. Die geïntegreerde aanpak geeft hem energie. Voor David is het belangrijk dat het helpen van klanten uiteindelijk gewoon een leuk en uitdagend proces blijft.

Ook in de toekomst wil David zich focussen op zijn eigen ontwikkeling. De ontwikkeling van NeD Tax sluit daar nauw op aan. Het is niets voor hem om stil te staan en de zaken te laten gaan zoals ze gaan. Boven alles wil hij dingen doen waar hij energie van krijgt: positieve en opbouwende dingen. Zo opent David veel liever een nieuwe vestiging voor een bedrijf dan dat hij een vestiging van een klant helpt sluiten. Toekomstgericht werken en bijdragen aan het succes van anderen vindt hij het allermooist.

Waar David de komende tijd verder aan wil werken is zelfreflectie. Dat verwacht hij niet alleen van medewerkers, maar dat moet je ook zelf toepassen. Hij wil van medewerkers horen hoe zij naar de organisatie en naar hem kijken. Hoe doet hij het? En wat kan er beter? Blijven verbeteren is en zal altijd ontzettend belangrijk blijven.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxDavid Huver: oprichter blijf je altijd