Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

NUVITA in Venray expandeert

NUVITA (ook bekend als NUVITA Pharma), een producent van voedingssupplementen (vitamines en mineralen), is vanaf de oprichting in 1997 explosief gegroeid. De omzet steeg in de afgelopen 5 jaar met gemiddeld 50%, waardoor de huidige fabriek aan het maximum van de capaciteit zit. NUVITA gaat nu investeren in een nieuwe productiefaciliteit van 1.250 m2. NeD Tax werkte in samenspraak met eigenaar Henk van Dreumel en zijn zoon Freek de onderbouwing van het ambitieuze businessplan uit en vervolgens begeleidde NeD Tax het traject van de financieringsaanvraag.

“Deze uitbreiding is meer dan een verdubbeling van onze bestaande productie en opslagcapaciteit”, legt ondernemer Henk van Dreumel uit. Die ruimte hebben we niet alleen nodig om meer te kunnen produceren, maar ook om processen die we nu uitbesteden zelf te kunnen doen, zodat we nog sneller en beter op de behoefte van de klant kunnen inspelen en bij deze groei minder afhankelijk van derden zijn. Daarnaast zijn we nu gecertificeerd om ook geneesmiddelen te kunnen produceren. Daar verwachten we veel van.”

Verder stelt Henk van Dreumel: “Voor een dergelijk ambitieus uitbreidingsplan heb je voor de financiers niet alleen wat jaarrekeningen, een begroting en een taxatierapport nodig. Voor een financier is het ook van belang om te weten, hoe de markt eruit ziet, wat de ontwikkelingen zijn en hoe de ondernemer zijn strategie afstemt op kansen en bedreigingen. Vertrouwen in de toekomst is prima, maar een goede onderbouwing van het business-model in een businessplan is in deze dynamische tijden een must, zowel voor de financier, als voor NUVITA zelf. Het maakt je scherp om te zien, hoe je kunt anticiperen op bedreigingen en waar je sterke punten van de organisatie kunt inzetten om kansen te benutten.”

Heeft u vragen op het gebied van het opstellen van een businessplan, het begeleiden van een financieringsaanvraag of anderszins? Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Foto: Henk van Dreumel (links) tekent met Jaap Muns (ING Bank) het financieringscontract

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesNUVITA in Venray expandeert