Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Friesland Foods Deutschland GmbH (FrieslandCampina)

Friesland Foods Deutschland GmbH (FrieslandCampina), Kalkar.
Werknemers grensoverschrijdend adviseren op het gebied van de (loon)belasting en sociale zekerheid.

Bedrijfsprofiel FrieslandCampina

FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming. Melk, zuiveldranken, baby- en kindervoeding en vele andere producten zijn in meer dan honderd landen te koop; de belangrijkste regio’s zijn Europa, Azië en Afrika. FrieslandCampina heeft 23.675 werknemers in 34 landen.

Opdracht en doelstelling

De HR-manager van Friesland Foods Deutschland GmbH kreeg NeD Tax in het vizier, toen hij op zoek was naar een grensoverschrijdende belastingadviseur die goed op de hoogte was van zowel het Nederlandse als het Duitse belastingrecht.

Hierbij moest de focus liggen op grensoverschrijdende fiscale berekeningen met inachtneming van de wettelijke aspecten van het sociale verzekeringsrecht . Een aantal werknemers van de onderneming zou in de toekomst namelijk voor de Nederlandse firma gaan werken. NeD Tax moest de te verwachten werksituatie van deze medewerkers in kaart brengen voor wat betreft alle essentiële belastingtechnische en sociale verzekeringsaspecten, teneinde hun besluitvorming te vergemakkelijken.

Resultaat

NeD Tax-medewerkers uit Nijmegen en Kleve hebben gedurende verscheidene maanden ruim 35 medewerkers van de onderneming begeleid. Er werd steeds een eerste en een tweede gesprek met de betreffende medewerker gevoerd, waarna de uitkomsten in een rapport werden vastgelegd. Aan iedere medewerker werd uitvoerig en duidelijk uitgelegd welke variant voor zijn functie en rekeninghoudend met alle levensomstandigheden voor hem het voordeligst was. Feedback van onze klant bevestigde dat de werknemers de samenwerking als efficiënt hebben ervaren en de voorstellen zeer bevredigend vonden.

Heeft u vragen? Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Andere klantcases die u wellicht interesseren

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van deze businesscase? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Business casesFriesland Foods Deutschland GmbH (FrieslandCampina)