Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Business advisor Tijl Schraven: enthousiaste versterking van het Corporate Finance team

14 feb 2024 | Over NeD Tax

Tijl Schraven is sinds januari dit jaar gestart bij NeD Tax als Business Advisor. Met zijn unieke achtergrond versterkt hij het team. Hij kan ondernemers helpen bij hun groeiambities en zakelijke life events, zoals het begeleiden van management buy-in trajecten.

Via Sports Inspirator en de bankwereld naar NeD Tax

Bij Tijl was het geen toeval dat hij uiteindelijk bij NeD Tax uitkwam. Toen hij een aantal jaar geleden bij de HAN een afstudeerstage zocht, kwam hij terecht bij Wouter Hebbink voor het platform Sports Inspirator. Tijl rondde de bachelor Ondernemerschap & Retail management af bij de HAN. Wouter heeft ook een kantoor in het pand van NeD Tax. Met zijn scriptie hielp Tijl hem om de doelgroepen te bepalen en het business model uit te werken voor Sports Inspirator. Zo kwam hij in contact met Maurice Horyon die voor NeD Tax ook graag een marktonderzoek wilde. Dat wees Tijl toen af: eerst ging hij op reis en daarna wilde hij de bankwereld in. Na bijna 4 jaar in het bankwezen kwam hij tot de conclusie dat zijn ambities groter zijn en dat hij meer uitdaging nodig had.

Meer dynamiek en uitdaging

Hij ging op zoek naar een organisatie met meer dynamiek en uitdaging in diverse sectoren en kwam zo toch weer terecht bij NeD Tax. Hij ging op de koffie bij Maurice Horyon om verder kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Na drie gesprekken bleek voor Tijl dat onderdeel zijn van het Corporate Finance team echt een unieke kans is met veel mogelijkheden.

Peter Hendriks is directeur van het CF-team en Tijl en Peter trekken sindsdien veel samen op. Bij het CF-team houden we regelmatig strategische sessies met ondernemers. Na zo’n strategische sessie zit de ondernemer vaak vol energie en kennis. Het is zaak om dan concrete actiepunten uit te werken en op te pakken. Zo pakt Tijl al mooie klantcases op en er liggen veel plannen voor de toekomst.

Nieuw platform voor NeD Tax: Dealsuite

Zo ging hij aan de slag met Dealsuite, een platform voor Corporate Finance-professionals waar je wereldwijd ondernemers kunt vinden die een onderneming willen overnemen of hun onderneming te koop aanbieden. NeD Tax heeft niet alleen toegang tot het platform, maar werkt ook samen met Dealsuite. Dit platform is voor diverse M&A-cases erg interessant. We zijn dus niet alleen netwerkpartner, maar ook adviseur op het platform. Door het internationale karakter sluit het naadloos aan bij het specialisme Nederland – Duitsland van NeD Tax.

Strategische stappen maken met Waterdicht

Ook de strategische sessies met ondernemers vindt Tijl erg interessant. Peter neemt de regie bij de strategische sessie en Tijl ondersteunt en faciliteert. Tijl kan dat resultaatgericht oppakken zodat we na de sessie ook concrete acties hebben die we samen met de ondernemer kunnen uitrollen. Een voorbeeld is de recente case met juridisch dienstverlener Waterdicht waarbij Tijl ondersteunde om in te zoomen op het huidige raamwerk van de onderneming. Dit deed hij door het zogeheten Business Model Canvas (BMC) te schetsen, te achterhalen waar Waterdicht nu staat en welke richting de juiste lijkt om in te slaan. Met deze sessie is een mooi begin gemaakt en samen met de ondernemer structureer je zo de doelen.

Tijl kan zo breed ontwikkelen, meer ervaring opdoen en kennismaken met de klanten van NeD Tax. Zijn doel is ook om de ondernemers zo goed mogelijk te helpen, ze verder te helpen met hun organisatie en klaar te maken voor de toekomst.

“Het sociale aspect bevalt me erg goed, met de ondernemer aan tafel en samen met collega’s sparren. De projecten waar ik aan bij mocht dragen zijn ontzettend dynamisch. Van een leaflet opzetten voor MBI-kandidaten tot strategische sessies en een waardebepaling. Deze uitdagingen zorgen voor heel veel plezier in het werk en zo blijf ik mijzelf steeds ontwikkelen.”

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxBusiness advisor Tijl Schraven: enthousiaste versterking van het Corporate Finance team