Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Buitenlandse financiering van een Nederlandse woning

3 nov 2011 | Grensoverschrijdend werken

Buitenlandse financiering Nederlandse woning hypothecaire lening bank Duitse hypotheekrenteaftrek Duitsland hypotheekadvies rentepercentage concurrentie tarieven

Door de aanscherping van de NHG-regels in 2011 kan er minder geld worden geleend. Ondanks dat zit er weinig beweging in de rentetarieven. In Nederland kon men voorheen vaak bedragen boven de marktwaarde van de woning lenen. Een buitenlandse financiering is aantrekkelijk door de lagere rentepercentages op de hypothecaire leningen. Buitenlandse geldverstrekkers zullen doorgaans een lening verstrekken van maximaal de marktwaarde van de woning. Dit brengt minder risico’s met zich mee en de aanbieders nemen genoegen met een lagere winstopslag. De verwachting voor de toekomst is dat het aantal buitenlandse aanbieders op de hypotheekmarkt zal groeien, mede door de gunstige voorwaarden.

Voorheen was de hypotheekrente in Duitsland hoger dan in Nederland. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid en is de hypotheekrente in Duitsland lager. Heden ten dage zijn er steeds meer Duitse banken actief in de grensstreek. Een hypothecaire lening van een Duitse bank kan vooral interessant zijn voor mensen die zelf een aanzienlijk deel van de eigen woning financieren. De financiering kan tegen gunstigere voorwaarden worden verkregen, omdat de risicopremies en winstopslag lager zijn.

Wij kunnen u optimaal van dienst zijn bij het verkrijgen van een Duitse financiering voor een eigen woning in Nederland. Indien u interesse heeft, neem dan contact met ons op.

Datum: 3 november 2011

 

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Grensoverschrijdend werkenBuitenlandse financiering van een Nederlandse woning