BTW Duitsland

NeD Tax is uw betrouwbare partner op het gebied van fiscaal, juridisch en financieel advies in Nederland en Duitsland. Met een team van ervaren adviseurs staan wij dagelijks klaar voor een groot aantal opdrachtgevers. Het team van NeD Tax bestaat uit breed inzetbare specialisten die ervaring koppelen aan een frisse kijk op ondernemen.

Elke ondernemer komt wel eens in aanraking met BTW-transacties die het buitenland raken. Vaak is dat Duitsland, als onze grootste handelspartner. De Duitse term voor omzetbelasting (BTW) is Umsatzsteuer of Mehrwertsteuer. De huidige Duitse BTW-tarieven zijn 19% en 7%.

In een tijd waarin online aankopen sterk groeien, zien wij dat veel webshops bewust en terecht internationaliseren naar Duitsland. De Duitse BTW-verplichtingen moeten dan goed geregeld worden. Het gebruik van magazijnen van Amazon in Duitsland leidt direct tot Duitse BTW-verplichtingen.

Andere sectoren die met Duitse BTW in aanraking komen zijn handelsondernemingen, installatie- en bouwbedrijven, etc.

Wellicht moet u geen Duitse BTW betalen, maar kunt u deze daarentegen wel terugvorderen.

Indien u zich wilt laten adviseren over internationale BTW-vraagstukken, waaronder die met Duitsland, neem dan contact met een van onze adviseurs op.