Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Brainport Eindhoven: kennishub van Nederland en slimste regio ter wereld

1 jun 2021 | Artikelen

Brainport Eindhoven geldt als kennishub van Nederland en als één van de slimste regio’s ter wereld. Dagelijks wordt hier het verschil gemaakt binnen thema’s als mobiliteit, energie, gezondheid en voeding. Met baanbrekende innovatieve technologieën worden hier onderdelen zoals bijvoorbeeld Food Tech internationaal op de kaart gezet en geldt het als pionier in Artificial Intelligence (AI). Met de Technische Universiteit als kern van Brainport ontstaan unieke innovaties.

Eindhoven economisch kerngebied Nederland

Naast Schiphol Amsterdam en de haven in Rotterdam is Brainport Eindhoven een van de drie economische kerngebieden van Nederland. Ook is de regio in 2011 uitgeroepen tot slimste gemeenschap ter wereld. Door de snelgroeiende vraag in de hightechsector groeit de economie van Eindhoven harder dan in de andere grote steden van Nederland. Brainport Eindhoven wordt daarom ook wel de Nederlandse Silicon Valley genoemd en is hiermee de ideale locatie voor bedrijven die zich in de hightech sector bevinden. Ook NeD Tax heeft een vestiging in Eindhoven om dichtbij deze innovatieve bedrijven te zitten.

Wereldspelers van formaat in de regio

Binnen de regio van Brainport Eindhoven bevinden zich een aantal marktleiders binnen hun sector. Naast natuurlijk Philips bevinden zich hier ook de hoofdkantoren van onder andere ASML, DAF Trucks en Bavaria. Dankzij de samenwerking tussen het plaatselijke bedrijfsleven, de Nederlandse overheid en de Europese Commissie is deze regio uitgegroeid tot wat het nu is. Deze nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen zorgt ervoor dat veel grote bedrijven richting Brainport Eindhoven kijken voor een potentiele locatie van hun hoofdkantoor.

Grootste campus Nederland

In 2003 is de High Tech Campus Eindhoven toegetreden in Brainport Eindhoven. Deze campus is qua aantal arbeidsplaatsen de grootste campus van Nederland. Daarnaast staat het bekend als de slimste vierkante kilometer van Europa. Er bevinden zich hier 235 bedrijven met meer dan 12.000 innovators, onderzoekers en ingenieurs die nieuwe technologieën ontwikkelen en toepassen. De mogelijkheden om hier als bedrijf nieuwe technieken te ontwikkelen zijn eindeloos.

Voor Duitse en Nederlandse bedrijven en investeerders

Voor innovatieve Duitse en Nederlandse technologische bedrijven kan Brainport Eindhoven de ideale plek zijn om een vestiging te openen. Werken in een omgeving waar door middel van innoverende technologieën constant nieuwe ontdekkingen gedaan worden is ontzettend waardevol en zorgt voor een speciale chemie van samenwerken. Daarnaast is er door de nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen een goed netwerk wat een essentieel onderdeel is voor een succesvolle bedrijfsuitvoering.

Brainport is ook interessant voor samenwerking tussen Nederlandse en Duitse ondernemers. Wij kunnen als Nederland-Duitsland specialist een brug slaan tussen innovatieve ondernemingen die de ondersteuning zoeken van kapitaalkrachtige partijen in Duitsland om zo innovaties naar de markt te kunnen brengen. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

ArtikelenBrainport Eindhoven: kennishub van Nederland en slimste regio ter wereld