Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

AVG Proof ondernemen met Privacy Direct gevestigd in Haus of Data

24 sep 2020 | Artikelen

AVG Proof?

Privacy Direct was op zoek naar een nieuw kantoorpand terwijl tegelijkertijd de lancering van HAUS of DATA plaatsvond. ‘Een unieke kans”, dacht directeur Güven Erkaslan. Daarom sloot Privacy Direct zich hierbij aan en vestigde in het pand van NeD Tax. Een mooie match om elkaar te versterken. HAUS of DATA is een kenniscentrum in het voormalige Heineken-pand in Nijmegen met ondernemers en opleidingen op het gebied van Data, Business Intelligence, IT in combinatie met fiscaal-juridische en corporate finance dienstverlening. Een unieke combinatie van ervaren bedrijven en start-ups op het gebied van data en ondernemen.

Logische link met HAUS of DATA

Binnen HAUS of DATA opereren ervaren bedrijven in combinatie met innovatieve start-ups. Door samenwerkingen met relevante partners in de grensregio met Duitsland ontstaat een mooi groeipotentieel op het gebied van Data en High Tech. ‘Omdat we in het pand dichtbij elkaar zitten met de bedrijven ontstaat er een goede sfeer. Je loopt makkelijk bij elkaar naar binnen en kunt laagdrempelig onderling kennis uitwisselen, nieuwe contacten op doen en samen sparren. Dat leidt weer tot mooie nieuwe innovaties en kansen omdat veel contractmogelijkheden met Duitse bedrijven geboden worden.”

AVG expert

Privacy Direct is een specialistische onderneming op het gebied van AVG met een juridische expertise op het gebied van Privacyrecht. Privacy Direct ondersteunt bedrijven, van kleine ondernemingen, grote zorginstellingen tot internationale bedrijven, op het gebied van het correct beveiligen van gevoelige en bedrijfskritische informatie.

Privacy Direct is gespecialiseerd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in het Engels de Europese richtlijn General Data Protection Regulation (GDPR). ‘Dit kunnen wij voor iedereen verzorgen. Zo hebben we allerlei soorten klanten zegt Güven. Zowel kleine ondernemers tot 15 medewerkers, als grote zorginstellingen die vallen onder de specifieke brancheregels van de gezondheidszorg.’

“Als Brexit een feit is, heeft de Europese Commissie bepaald dat data niet zomaar meer mogen worden uitgewisseld. Wat doet u dan als onderneming?”

Een terechte vraag van bedrijven waar Güven dagelijks mee te maken krijgt. Andere vragen rondom AVG zijn: “Wat mag u bijvoorbeeld van een zieke werknemer registreren?” Mag u als werkgever de locatiegegevens van uw werknemers altijd volgen? Mag u alle in- en uitgaande e-mails van uw werknemers monitoren om misbruik van gevoelige informatie te voorkomen? Wat moet u doen als u een mobiele app ontwikkelt en daarbij op grote schaal persoonsgegevens wenst te verwerken? Doe ik het wel goed met de AVG? Wat moet ik doen bij datalekken; beter nog: hoe kan ik datalekken binnen mijn organisatie voorkomen? Is het handig om een Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) op de loonlijst te zetten, of kan ik beter een externe FG inhuren? Deze vraagstukken vormen de basis van een AVG-proof systeem dat Privacy Direct voor u ontwikkelt.

Privacy Direct stelt de juiste privacydocumenten en benodigde verklaringen voor uw organisatie op. Daarbij houden zij rekening met de meest actuele privacyregels en de geldende regels in uw branche, zoals de ISO/NEN-normen voor in zorg of onderwijs of de Baselines Informatiebeveiliging voor de overheid of woningcorporaties. Daarmee helpt Privacy Direct u om hoge boetes en reputatieschade te voorkomen. Privacy Direct is een hele mooie aanwinst voor Haus of Data!

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

ArtikelenAVG Proof ondernemen met Privacy Direct gevestigd in Haus of Data