Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Arbeidsrecht Duitsland-Nederland

24 nov 2022 | Arbeidsrecht

NeD Tax is uw betrouwbare partner op het gebied van juridisch, fiscaal en corporate finance advies in Nederland en Duitsland. Met een team van ervaren adviseurs staan wij dagelijks klaar voor een groot aantal opdrachtgevers. Het team van NeD Tax bestaat uit breed inzetbare specialisten die ervaring koppelen aan een frisse kijk op ondernemen om groei aan beide zijden van de grens te realiseren.

Wilt u uitbreiden naar Duitsland en bij uw Duitse dochterbedrijf personeel in dienst nemen, dan speelt altijd het Duitse arbeidsrecht. Ook in gevallen dat u medewerkers met een Nederlands arbeidscontract in Duitsland laat werken, is het goed te onderzoeken wat de arbeidsrechtelijke gevolgen zijn. Het arbeidsrecht in Duitsland is wezenlijk anders dan in Nederland.

Een aantal arbeidsrechtelijke aandachtsgebieden die bij het ondernemen in Duitsland aandacht nodig heeft en/of kansen biedt:

  • werken met uitzendkrachten in Duitsland
  • mogelijkheden voor ontslag van Duitse werknemers
  • gebruik van de Duitse proeftijd
  • afspraken rondom non-concurrentie
  • arbeidsongeschiktheid wegens ziekte

 

NeD Tax is een bedrijfsadviseur die u helpt groei te realiseren en daarbij ook graag laat zien wat er over de grens gebeurt. Wij kunnen u behulpzaam zijn, indien u uw ondernemingsactiviteiten wilt uitbreiden naar Duitsland of als u als bedrijfsadviseur uw klanten hierbij ondersteunt. Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

ArbeidsrechtArbeidsrecht Duitsland-Nederland