Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Alain Cheung: van student tot vader bij NeD Tax

24 jun 2021 | Over NeD Tax

Alain Cheung werkt sinds 2011 bij NeD Tax en ontwikkelde zich tot een ervaren adviseur. Zowel zakelijk als privé gebeurde er de afgelopen tien jaar veel. Hij ging samenwonen, trouwen, werd vader van twee kinderen en ontwikkelde zich verder bij NeD Tax.

Start met Internationaal Belastingrecht

Ooit begon Alain als stagiair bij NeD Tax toen hij de masteropleiding Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen volgde. Hij specialiseerde zich vanuit interesse op het gebied van internationaal belastingrecht, studeerde af en is bij NeD Tax gebleven.

Alain startte als junior belastingadviseur waar hij zich vooral bezig hield met de voorbereiding en uitwerking van adviezen voor klanten en het verrichten van vaktechnisch onderzoek. In de eerste jaren was hij bijvoorbeeld actief betrokken bij klanten die actief waren voor grote bouwprojecten. Daarna pakte hij ook steeds meer de adviesrol voor klanten en werkte hij steeds vaker mee aan grotere projecten.

Vaktechnisch inhoudelijk sterk

De interesse van Alain ligt nog steeds bij grensoverschrijdende activiteiten tussen Nederland-Duitsland en daarmee het internationale belastingrecht. Hij heeft zich inhoudelijk sterk ontwikkeld en bereidt alles tot in de puntjes voor. Dat doet hij bijvoorbeeld voor projecten op het gebied van herstructureringen of transfer pricing documentatie en beleid. Omdat de klanten erg divers zijn bij NeD Tax, blijft het werk altijd interessant en uitdagend. Zoals het analyseren van Nederlands-Duitse ondernemingen en hun specifieke branche, de fiscale aspecten van internationale bouwprojecten, de ontwikkeling van hoogtechnologische bedrijven zoals datacenters en het investeren in en het ontwikkelen van zonneparken door klanten.

Kartrekker in Eindhoven

Dat Alain de kartrekker is bij de vestiging in Eindhoven is een logische stap met zijn grote interesse in technologie. Zo zit hij letterlijk dicht bij Brainport Eindhoven en kan hij van daaruit de klanten dichtbij bedienen.

Transfer pricing

Alain is inmiddels een ervaren adviseur waarbij ook transfer pricing een onderdeel van het werk voor klanten is. Samen met een team van collega’s zijn zij veel bezig met organiseren en herstructureren van bedrijfsstructuren met allerhande internationale transacties binnen en buiten het concern. Daarbij is goede documentatie ten behoeve van internationale klanten voor Nederlands-Duitse bedrijven noodzakelijk.

Toekomst

NeD Tax en ook Alain ontwikkelen en innoveren mee in deze wereld waarbij de technologische en economische veranderingen ontzettend snel gaan. Daarbij wil Alain de klanten en relaties relevant laten zijn en mee laten groeien met deze mooie ontwikkelingen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Over NeD TaxAlain Cheung: van student tot vader bij NeD Tax